Tăriceanu îi dă peste nas lui Iohannis şi spune că nu vrea să amâne eliminarea celor 102 taxe
News

Tăriceanu îi dă peste nas lui Iohannis şi spune că nu vrea să amâne eliminarea celor 102 taxe

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reacţionează după ce Klaus Iohannis a susţinut că înainte de a elimina cele 102 taxe vrea organizarea de dezbateri publice cu societatea civilă şi jurnalişti privind taxa radio-tv. Asta ar tergiversa destul de mult lucrurile.

loading...

Tăriceanu spune că într-o ţară democratică, deciziile se iau în structurile democratice şi consultarea largă, publică, este extrem de utilă, dar ea nu poate să se substituie dezbaterilor şi deciziilor din forul democratic, care este Parlamentarul.

„Parlamentul a adoptat acest pachet şi cred că, cel puţin din punctul nostru de vedere, ca liberali, este un ansamblu de măsuri extrem de util şi binevenit. Ţările care au economii prospere sunt ţările care au un sistem fiscal mai lejer, mai uşor de administrat, şi multe din taxele care sunt prevăzute a fi anulate costă mai mult decât administrarea lor, decât veniturile pe care le aduc la buget. Aşa încât mi se pare nepotrivit, şi nu vreau să folosesc alte calificative, ca să pui în discuţie un astfel de pachet de măsuri. Dar sigur că preşedintele poate să facă ceea ce doreşte”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Preşedintele Senatului a mai declarat că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va retrimite legea înapoi la reexaminare, aceasta va fi votată din nou.

În cazul în care va retrimite legea adoptată de Parlament înapoi la reexaminare, vă spun clar că legea va fi din nou votată, fără niciun fel de modificare, aşa cum a plecat de la Parlament. Vă garantez acest lucru, indiferent dacă se întâmplă în actuala legislatură sau în legislatura viitoare, nu am niciun fel de dubiu”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri organizarea unei dezbateri publice cu scoietatea civilă şi jurnalişti privind taxa radio-tv, dacă să fie eliminată sau nu aşa cum se prevede în legea propusă de Liviu Dragnea.

”Vreau să organizez cel puţin o dezbatere publică cu oameni din domeniu, cu jurnalişti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă să discutăm împreună să vedem: e mai bine să păstrăm taxa, vorbesc de radio-tv, sau este mai bine să renunţăm la ea. După părerea mea, aici s-a greşit cel mai mult, fiindcă această discuţie trebuie purtată odată şi odată, dar ea trebuie purtată în societate, trebuie purtată pe o perioadă suficient de lungă ca să se lămurească toate aspectele şi să venim cu soluţii reale”, a declarat Klaus Iohannis.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });