News

Tăriceanu îi “execută”: Bilanțul DNA a fost unul triumfalist. Ministrul Justiției încalcă legea

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a încălcat legea atunci când a anunțat că o va repropune pe Laura Codruța Kovesi ca șef al DNA, spune Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului a precizat că, potrivit legii în vigoare, o astfel de propunere se face în urma unei proceduri de selecție, prin depunerea candidaturilor unor procurori.raluca-pruna

loading...

„În ceea ce privește declarația doamnei Prună, rămân foarte surprins (…) Legea ce spune? Că trebuie făcută o procedură de selecție, care presupune depunerea unor candidaturi, deci a unor dosare de intenție din partea unor procurori, analiza acestora și, în final, evaluarea și desemnarea unei propuneri, pentru că ministrul propune. Nu am auzit așa ceva, deci doamna Prună, în calitate de ministru al Justiției, încalcă, cu bună știință, legea și anunță, într-o ședință festivă, desemnarea, ca un fel de încununare a activității. Sigur că, bazându-ne pe cifre, DNA are niște succese, niște rezultate indiscutabile, dar nu se procedează așa, conform legii. Și cred că lucrul acesta trebuie subliniat și probabil că domnul prim-ministru trebuia să o tragă de mânecă pe doamna ministru al Justiției”, a declarat Tăriceanu, la o emisiune la TVR1. El a apreciat că bilanțul DNA a fost unul „triumfalist” și „deplasat”.

kovesi„Acum, bilanțul de astăzi, din ce am văzut, a fost un bilanț triumfalist. Nu găsesc justificat, nu am auzit în alte țări democratice, procuratura să facă astfel de bilanțuri publice, în care să se laude cu numărul de dosare, de anchete, cu număr de arestări. Cred că acțiunea DNA (…) nu trebuie să se bazeze pe suportul publicului, pentru că DNA trebuie să se bazeze pe lege. Nu trebuie să stea cu ochii la public, să vadă dacă îi place sau nu”, a mai spus Tăriceanu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top