Tăriceanu, inițiativă de excepție. Nimeni nu a mai propus asta
News

Tăriceanu, inițiativă de excepție. Nimeni nu a mai propus asta

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să pună capăt fenomenului emigrării, menţionând că peste 4.000.000 de români au ales să plece din ţară, în căutarea unui trai mai bun și vine cu o noutate: înfiinţarea unui minister care să se ocupe exclusiv de repatrierea românilor plecaţi în străinătate. Călin Popescu Tăriceanu a explicat că Ministerul Repatrierii trebuie să se ocupe, în primul rând, de căutarea de locuri de muncă în ţară pentru cei care au emigrat, dar să le ofere şi condiţii de locuire şi pregătire pentru copiii lor. Inițiativa vine în contextul în care până acum pentru românii plecați în afară nu prea s-a făcut nimic, în afara unor declarații. De exemplu președintele Iohannis a mizat pe acești români în campania electorală pentru prezidențiale, dar apoi de aceștia nu s-a mai auzit nimic, inițiativele lipsind cu desăvârșire.

„Dacă vom rămâne în continuare la stadiul de economie furnizoare de muncă de lucru. Să nu ne mirăm că pleacă oamenii, pe capete, în străinătate. Avem cea mai cumplită statistică posibilă – patru milioane de români care au emigrat. Nu a existat un astfel de fenomen nici în perioadele când ţările au fost în război, cotropite sau asuprite. La noi au plecat patru milioane de oameni, din considerente economice. Vreau ca această situaţie să se domolească şi să punem stop acestui fenomen emigraţionist. Mai mult decât atât, conform cu programul nostru, vreau să înfiinţăm un minister al repatrierii românilor”, a declarat Tăriceanu citat de Mediafax.

loading...

Cu alte cuvinte, Tăriceanu spune că trebuie organizate condiţiile necesare prin care românii din străinătate să fie informaţi asupra zonelor unde este lipsă de forţă de muncă, asupra meseriilor care se caută şi, acest minister al repatrierii să le creeze condiţii să revină, să se reîncadreze în muncă, să le creeze condiţii de locuire, condiţii de învăţământ, de pregătire pentru copiii lor. Preşedintele Senatului consideră că o astfel de strategie este necesară dezvoltării României.

Dorinţele noastre cele mai fierbinţi de a vedea economia românească crescând, în perioada următoare, nu se vor putea realiza din cauza penuriei de forţă de muncă. Este, în România, forţă de muncă, dar este forţă de muncă necalificată. Ceea ce se caută din ce în ce mai mult este forţă de muncă calificată şi asta ar trebui să facem prin pregătirea profesională, care a fost neglijată, odată cu învăţământul profesional”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });