News

Tăriceanu: Iohannis vrea un premier marionetă şi pentru asta vrea să elimine anumiţi candidaţi

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluie faptul că preşedintele Klaus Iohannis intenţionează să folosească anumite instituţii ale statului, să le angreneze în această luptă politică şi să facă ceea ce spunea duminică, adică să elimine o parte din adversari.

„Președintele Iohannis are nevoie după alegerile din 11 decembrie din România de un guvern condus de un prim-ministru, un fel de marionetă, cum este şi în momentul de faţă, un guvern care să-l sprijine şi pe care să se sprijine în alegerile din 2019. Nereuşind acest lucru prin convingerea electoratului, pentru că vedem care este prestaţia şi a preşedintelui, şi a guvernului, şi a partidului său, atunci intenţionează să folosească anumite instituţii ale statului, să le angreneze în această luptă politică şi să facă ceea ce spunea duminică, adică să elimine o parte din adversari”, a spus Tăriceanu.

loading...

Șeful Senatului a vorbit şi despre discursul președintelui Iohannis în fața manifestanților veniți la comemorarea a un an de la tragedia din Colectiv. Tăriceanu îi aduce critici dure lui Klaus Iohannis, comentând în special pe marginea anunțului său potrivit căruia urmează o măturare a clasei politice.

„Locul în care să faci astfel de declarații este total nepotrivit. Denotă o lipsă de respect pentru cei ce îndură suferințe cumplite. Am observat că în ultima vreme președintele face gafă după gafe. Cred că vrea să ne arate câte gafe poate face într-o săptămână. L-am auzit din nou vorbind deespre lucrurile care s-au schimbat în România. Într-adevăr, avem acum un guvern neligitim, impus de președinte. Vedem un guvern incompetent, cum nu a avut România din 1990 până astăzi. Am crezut că vom excela în agricultură și pe zona fondurilor europene. Situația este dezastruoasă în ambele ministere. Care este schimbarea adusă de președinte? Sunt convins că românii s-au săturat de această harababură”, a mai spus Tăriceanu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top