Socant

Tăriceanu nu uită și nu iartă! Îi dă lovitura DECISIVĂ lui Gorghiu fix înainte de alegeri

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu uită declarațiile jignitoarea pe care le-a făcut Alina Gorghiu la adresa lui și îi dă lovitura chiar înainte de alegeri.  El a declarat că vede o serie de semne de simpatie pornite de la liderul liberalilor Alina Gorghiu spre ALDE, dar el spune că nu este cazul. Afirmațiile vin și după ce președintele PNL București Cristian Bușoi a susținut că partidul este deschis la un dialog cu ALDE în vederea formării majorității parlamentare.

Nu avem ce să discutăm cu PNL astăzi… luni nu avem niciun motiv să discutăm cu PNL pentru faptul că nu cred că se va schimba ceva fundamental în situația PNL. Va rămâne același partid dependent de deciziile de la Cotroceni care trebuie să-i satisfacă președintelui pe termen scurt, mediu și lung ambițiile de realegere în 2019 și, ca atare, că acest partid nu va putea să stea pe picioarele lui„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România Tv. El a spus că vede „semne de simpatie” pornite de la Alina Gorghiu spre ALDE, dar îi transmite că nu este cazul. „Văd o serie de semne de simpatie pornite de la doamna Gorghiu, nu de convingere, ci de interes, către ALDE, încercând să inducă ideea că în ALDE ar putea să existe mai multe fracțiuni care, eventual, unele să fie favorabile unei apropieri cu PNL decât unei apropieri cu PSD. Eu spun că nu este cazul. Așa încât doamna Gorghiu o să rămână doar cu dorința și cu posibilitatea să se alieze cu cine vrea dumneaei, poate cu USR, poate cu domnul Băsescu. Are o întreagă libertate. Posibilități ar fi pentru PNL, dar nu reușesc să facă majoritatea”, a adăugat Tăriceanu.

loading...

El a adăugat că ALDE are o înțelegere politică cu PSD și nu are în vedere altceva după alegeri. „Eu cred că am demonstrat că am o anumită consecvență a atitudinii. Noi am făcut o înțelegere politică cu PSD înainte de alegerile locale pe care nu am ascuns-o. Această înțelegere politică a însemnat că mergem pe liste separate. (…) Am convenit că continuăm această colaborare politică. Orice altă discuție nu își are rostul. Nu vreau să rămână nicio îndoială cu privire la posibilitatea formării unor coaliții. Nu avem în vedere altceva, avem o înțelegere pe care vrem să o respectăm”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE nu a exclus, însă, posibilitatea ca, după alegeri, să primească în partid liberali nemulțumiți de situația din PNL. Întrebat dacă ar accepta ca liberali să vină în ALDE, Tăriceanu a spus: „Probabil, dar selectiv”. El a adăugat că în ALDE a cerut candidaților la parlamentare să semneze un angajament de loialitate față de partid. „Eu am cerut tuturor colegilor care candidează la parlamentare să semneze un angajament de loialitate față de ALDE, adică o demisie în alb în cazul în care după alegeri vor să părăsească partidul. Cred că este un lucru care trebuie făcut”, a mai spus Tăriceanu.

loading...
To Top