Tăriceanu o pune la punct pe șefa DNA: Laura Codruța Kovesi face "justiție selectivă"
News

Tăriceanu o pune la punct pe șefa DNA: Laura Codruța Kovesi face „justiție selectivă”

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se revoltă și spune că atunci când șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, măsoară succesul instituției pe care o conduce prin numărul de politicieni trimiși în instanță are o abordare greșită, care înseamnă „justiție selectivă”. Mai mult, Tăriceanu consideră că el susține că Laura Codruța Kovesi are numeroase abordări politice.

„În ultima vreme am văzut o anumită abordare greșită din partea dnei procuror Kovesi, este o abordare politică, ce se vede în modul de raportare a rezultatelor DNA care se centrează pe enumerarea dosarelor care se referă exclusiv la politicieni și parlamentari care au fost trimiși în instanță. Lucrurile acestea denotă o anume filosofie și abordare care înseamnă justiție selectivă și acest lucru este foarte grav. Mă refer la enumerările pe care le face considerând că succesul instituției se măsoară în câți politicieni au fost trimiși în instanță sau câți parlamentari sau câți miniștri. Este o abordare politică și cred că nu e corect și nu e singura”, a afirmat Tăriceanu, duminică, la Digi 24.tariceanu-kovesi-face-declaratii-politice-120040

loading...

Călin Popescu-Tăriceanu mai precizează că Laura Codruța Kovesi are numeroase abordări politice. „Are numeroase abordări politice. (…) Aceste lucruri nu sunt în regulă, dar în condițiile în care nimeni nu-i atrage atenția, mă refer pe linia ierarhică din partea Ministerului Justiției, lucrurile în România funcționează după cum vedem, adică într-o frumoasă anormalitate”, a adăugat Tăriceanu. Acesta a mai spus că deciziile politice nu pot fi anchetate de către procurori decât dacă ele pot să aibă o eventuală conotaţie de corupţie, penală. Dar pentru deciziile politice, membrii guvernului sunt pasibili a fi sancţionaţi numai prin votul electoratului.

”Parlamentul nu poate să accepte ingerinţa procuraturii în deciziile executivului. Altfel, orice decizie a unui ministru va putea, de acum încolo, să fie considerată abuz în funcţie. Că a făcut prea mult, prea puţin, că a făcut cum era înainte sau prea în spate. Aceste decizii luate în calitate de ministru pot să fie judecate de Parlament, de opinia publică şi nu intră sub incidenţa DNA”, subliniază președintele Senatului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });