Tăriceanu și-a cam pierdut RĂBDAREA cu Tudorel Toader. Nu mai suportă amânarea
News

Tăriceanu și-a cam pierdut RĂBDAREA cu Tudorel Toader. Nu mai suportă amânarea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că decizia de ieri a CCR privind abuzul în serviciu vine să întărească punctul de vedere anterior. Liderul ALDE a mai precizat că aşteaptă o definire clară a pragului din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

loading...

„Decizia de ieri (marţi, n.r.) vine să întărească decizia anterioară a Curţii dacă mai era nevoie, pentru cine nu avea urechi şi ochi să înţeleagă, să audă şi să vadă, şi anume că problema, care la noi este atât de răspândită, a acuzaţiilor şi condamnărilor pe baza definiţiei existente până anul trecut a abuzului în serviciu trebuie să găsească o altă abordare pentru a evita pe viitor excesele şi abuzurile fără număr care s-au bazat pe această prevedere a Codului penal.

loading...

Ministerul a pregătit un pachet de modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală, care să fie în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale, a demarat un proces de consultare pe care l-a încheiat şi urma să fie supus aprobării în guvern acest pachet legislativ în aşa fel încât să fie ulterior trimis în Parlament pentru dezbatere şi adoptare.

Cu acest prilej, sigur că problema pragului se va pune, dar aştept să văd din partea ministrului, care cred că este o voce autorizată având în vedere faptul că a fost membru al CCR, este profesor universitar în drept, este specialist în drept penal, o analiză şi o viziune clară în ceea ce priveşte definirea pragului”, a declarat preşedintele Senatului într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a adăugat că „aş vrea să găsim o soluţie de echilibru care nici să nu ducă către dezincriminarea completă a unor posibile încălcări ale legii, dar nici să fie o lege excesivă, care să permit abuzuri din partea procurorilor. Am încredere că ministrul Justiţiei ne va propune o soluţie care să fie europeană. Rezolvarea trebuie să se bazeze şi pe practica europeană cea mai răspândită”.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });