Externe

Țările care vor ieșirea din UE pot apela la Nigel Farage: Voi ajuta pe toată lumea

Fostul lider al Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, își oferă serviciile țărilor care vor să iasă din Uniunea Europeană. Acesta a spus că poate asista la campanile naționale în statele în care se dorește acest lucru. În același timp, Farage spune că proiectul Uniunii Europene este acum muribund.

loading...

‘Cred că ceea ce a făcut Marea Britanie a fost să deschidă uşa pentru sfârşitul uniunii politice (europene). Simt cu adevărat că rezultatul nostru oferă o rază de speranţă mişcărilor pe întreg teritoriul UE. Voi lucra cu partidele şi mişcările politice din restul Europei şi care încearcă de asemenea să-şi recapete independenţa. Nimic nu va mai fi ca înainte. Cred că acest proiect, proiectul Uniunii Europene, este acum muribund’, a declarat Farage pentru jurnalişti la Strasbourg, unde este membru al Parlamentului European din partea UKIP.farage-EU_3568019b

Nigel Farage a anunţat luni că demisionează de la şefia UKIP, afirmând că el şi-a atins scopul, cel de a obţine votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Brexitul. Cu toate acestea, el intenţionează să rămână în Parlamentul European. Demisia sa surprinzătoare a venit într-un moment de turbulenţă pe scena politică britanică. Premierul David Cameron şi-a anunţat demisia după referendum din 23 iunie, urmare a eşecului campaniei sale pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top