News

Teama o cuprinde! Kovesi, noi declarații de Legile Justiției. Cum îl contrazice pe Toader

Laura Kovesi a ieșit la atac într-un interviu pentru Agerpres și pare că se teme tot mai mult de ce ar putea să urmeze. În legătură cu temerile procurorilor anticorupție privind proiectul de modificare a legilor Justiției, șefa DNA susține că există îngrijorări atunci când statutul de independență a magistratului este pus în pericol.

„În momentul în care statutul de independență a magistratului este pus în discuție, este pus în pericol prin crearea unui proiect, cu siguranță, toți cei din sistemul judiciar sunt îngrijorați. Faptul că Inspecția Judiciară este trecută în subordinea unui ministru, care poate să fie tehnocrat sau care poate să fie om politic, avem foarte multe situații și exemple în care ministrul Justiției a fost un om politic, în acele cazuri IJ potențial ar fi subordonată unui om politic, ceea ce ar putea să interfereze, să imixtioneze în activitatea pe care noi o desfășurăm”, a explicat ea pentru Agerpres.

În ceea ce privește o posibilă ”luptă” între judecători și procurori, Kovesi a spus că se încearcă acreditarea acestei idei.

loading...

„Nu resimt niciun fel de conflict sau luptă între procurori și judecători. (…) Oricine poate să formuleze un punct de vedere pe un proiect pus în dezbatere publică. Sigur că pot fi opinii diferite, argumente diferite, dar acest lucru nu înseamnă că este un conflict.

Chiar și în interiorul DNA sau chiar și în interiorul structurilor de procuratură au fost unele argumente pro sau unele argumente contra anumitor modificări sau contra anumitor propuneri. Faptul că pe o potențială modificare există argumente într-un fel sau argumente în sens contrar nu înseamnă că există un conflict.

Deci eu nu percep că este un conflict între procurori și judecători în acest moment, dar sigur că se încearcă acreditarea acestei idei, se încearcă crearea în spațiul public a unui conflict artificial, dar care, în realitate, din punctul nostru de vedere, nu există”, a mai spus șefa DNA.

loading...
To Top