Life

Țeapa uriașă dată de comercianți cu morcovii „baby”. Cum se fac

morcovii-baby

Cu toții ați văzut în comerț celebrii „baby carrots”, niște morcovi de mici dimensiuni, considerați chiar delicatesă, graţie frăgezimii şi gustului dulce pe care îl au. Totuşi, mare parte a acestor morcovi de mici dimensiuni reprezintă rezultatul unui proces de cosmetizare a unor morcovi care nu întrunesc standardele de calitate şi aspect impuse de marile lanţuri comerciale, anunță Huffington Post.

Data viitoare când mâncați baby carrot ar trebui să știți că aceștia sunt ciopliți din morcovi cu imperfecţiuni, care altfel ar trebui aruncaţi sau transformaţi în hrană pentru animale. Cu ajutorul unor maşini, morcovii maturi sunt tăiaţi în bucăţi mici, apoi transformaţi în batoane, curăţaţi, spălaţi şi împachetaţi pentu a fi comercializaţi sub formă de „baby carrot”, scrie adevarul.ro.

Ideea i-a venit fermierului californian Mike Yurosek în 1986, acesta fiind frustrat de faptul că supermarketurile refuzau să cumpere morcovi ajunşi la maturitate, care nu era suficient de arătoşi sau prezentau defecte. De aceea, cantităţi uriaşe de morcovi ajungeau să fie transformate în mâncare pentru animale, deveneau materie primă pentru obţinerea sucurilor sau, pur şi simplu, erau aruncate.

loading...
To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares