News

Tehnocrații vor ca doar copiii din familiile cu bani să mai facă școală: Să dea 100 de lei. Ponta reacționează

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a făcut astăzi, 28 iunie, câteva declarații care nu te pot face să nu te întrebi ce caută acest om în fruntea unui minister. Noi le numim declaratii idioate! Bostan a spus practic că părinții ar trebui să plătească “100 de lei pe lună, ceva simbolic” pentru a asigura școala copilului/copiilor ca să simtă că nu este gratis. În opinia lui Bostan, gratuitatea ține de perioada comunistă. Poate Bostan nu știe, dar pentru multe familii, 100 de lei nu reprezintă ceva simbolic.

„Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis…Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghișeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulți părinți dacă ar simți că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conștientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înțelege cum funcționează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcționarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul ‘să se dea’. Nu avem în partea cealaltă ‘de unde’. Părerea mea este că e o reminiscență a celor 50 de ani de comunism”, a afirmat ministrul Comunicațiilor.bostan

loading...

Acesta a precizat că munca ar trebui legată de performanță și a subliniat că nu este de acord cu sistemul de salarizare existent în prezent în Educație. Sperăm ca domnul Cioloș să vadă aceste declarații și să aibă un punct de vedere pe acest subiect.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat la declarațiile scandaloase făcute de ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan. “Deci ati inteles ce gandesc tehnocratii?? Sa nu mai faca scoala decat copii care sunt din familiile cu bani / restul la munca ( sau la cersit, sau sa dea in cap) nu la scoala!!! Asa vom ajunge o tara intreaga de „Bostani”!!! Vad ca fascismul devine ideologie asumata in Romania! Ghinion!”, a spus Ponta.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top