Tehnocratul de la Agricultură nu se dă dus. Vrea să stea încă 4 ani ca ministru
News

Tehnocratul de la Agricultură nu se dă dus. Vrea să stea încă 4 ani ca ministru

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, l-a periat bine pe premierul Dacian Cioloș și a declarat că îl vrea în continuare în funcție pentru încă un mandat, în timp ce el și-ar dori să mai stea patru ani în Guvern.

Irimescu a declarat, vineri, la Digi24 că e foarte important ca premierul Dacian Cioloș să-și continue mandatul în fruntea executivului, pentru că ar fi un premier de foarte bună calitate.

ntrebat, la emisiunea online „24 de minute”, de la Digi24, dacă și-ar dori să continue într-un nou guvern, Achim Irimescu a declarat că și-ar fi dorit să aibă patru ani în față în care să pună la punct o mulțime de lucruri. „S-au îndreptat foarte multe, dar mai sunt multe de făcut”, a spus Achim Irimescu.

El a arătat că e foarte important ca premierul Dacian Cioloș să continue. „Îl știu de foarte mult timo și e greu de imaginat din afară cât de mult a progresat premierul de-a lungul anilor, mai ales fiind comisar pe agricultură, cu o gestiune a unor sume foarte mari. Cred eu că ar fi un prim-ministru de foarte bună calitate”, a completat ministrul Agriculturii.

loading...

El a mărturisit la Digi24 că mandatul său, chiar dacă scurt, a fost un mandat foarte greu. „Știam că va fi, dar nu mă așteptam să fie atât de greu. Ca guvern tehnocrat, nu ai nicio susținere din partea unui partid, din contra, toate partidele au atacat”, a explicat ministrul agriculturii.

El a arătat că a avut o relație foarte bună cu membrii comisiei de agricultură din Senat sau din Cameră, dar „când ordinul a fost să se voteze moțiunea, s-a votat”, a spus ministrul, referindu-se la moțiunea împotriva sa.

Achim Irimescu a mai spus că a avut, ca ministru, două mari obiective: să simplifice foarte mult procedurile, pentru că e foarte multă birocrație, și să deschidă piața pentru produsele agricole românești. Ministrul a apreciat că are reușite în ambele direcții.

„Am deschis în aprilie piaţa pe Iordania și am exportat 1,1 milioane de ovine și până la sfârșitul anului probabil vor fi 3,3 milioane. Am deschis piața turcă, pentru că nu ne-au permis ani de zile nici măcar să facem tranzitul cu carcase. Am deschis la bovine și sper să facem demersurile și pentru ovine. Am deschis piața pentru porcul românesc pe piața europeană. Înseamnă că putem exporta și în țări terțe”, a arătat Achim Irimescu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });