News

Toader, făcut PRAF de cetățeni după întâlnirea cu Hans Klemm. Cele mai DURE concluzii

Ministrul Justiției a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care ministrul Tudorel Toader apare alături de ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm, potrivit Sputnik. Citând un comunicat de presă, Tudorel Toader anunța că a primit o delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti condusă de ES Hans KLEMM.

„Discuţiile au avut, în prim plan, cooperarea bilaterală pe teme de justiţie, importanţa clarităţii şi accesibilităţii legislaţiei, consultarea cu factorii judiciari, educaţia juridică şi prevenţia, precum şi consolidarea statului de drept şi a eforturilor de luptă împotriva corupţiei”, se explică în comunicat, precizându-se că „a fost subliniată importanța cooperării cu SUA, ca partener strategic al României.

Reacțiile cititorilor au fost surprinzătoare! Dacă acum două-trei luni Toader era una dintre figurile agreate de internauți, acum se pare că roata s-a întors, iar postările sunt (puțin spus) critice. A fost dificil de făcut o selecție a celor mai interesante, pentru că marea majoritate pentru că marea majoritate merită acest calificativ.

De remarcat și că postările nu sunt pline de cuvinte injurioase, ceea ce demonstrează că autorii nu sunt persoane de proastă factură — sau „trolli”. Mai menționez că nu am intervenit pentru a corecta postările.

Georgia și Romică Aioanei întreabă, cu subînâeles, dacă „S-a dat permisiunea ca Codruta sa fie pusă pe liber sau se discuta unde sa fie „relocata”?”, referindu-se la vizita anterioară a lui Klemm la MJ, exact în ziua în care trebuia dat rezultatul „evaluării” Laurei Kovesi.

Liviu Pleșoianu, cunoscutul deputat, îi reamintește lui Toader că nu a dat vreun semn că ar fi citit sesizarea pe care a făcut-o, în calitate de membru al Comisiei de anchetă parlamentare:

„În ultimele trei zile, nu v-ați putut rezerva 20 de minute pentru a da curs sesizării mele din data de 25 iulie. 10 minute, CEL MULT, dura să citiți tot textul. 5 minute, CEL MULT, dura să îi adresați doamnei KOVESI întrebarea „Ați fost acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidențiale din (6 decembrie) 2009″. (…) Să vă întreb câte minute a durat discuția de la Bruxelles cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans?…Dar discuția de azi cu ambasadorul SUA Hans Klemm? (…) ”

Apoi, Pleșoianu punctează și permanenta referire „strategică” la SUA — și, prin comparație, relația cu Parlamentul României:

„Cât despre „importanţa cooperării cu SUA, ca partener strategic al României” — foarte bine. Dar ce ziceți, domnule ministru Tudorel Toader, despre: „IMPORTANȚA COOPERĂRII CU PARLAMENTUL ROMÂNIEI, CA PARTENER STRATEGIC AL MINISTERULUI JUSTIȚIEI”!??”, cometează Pleșoianu chiar pe pagina lui Toader.

„Curaj, domnule Ministru”, îl ironizează Daniela Ianc pe Toader, „Răspundeţi domnului Pleşoianu şi implicit nouă!”

Nica Izolda întreabă „De ce simtiti nevoia la orice decizie ce priveste tara asta sa cereti consimtamantul…. Timmerman, Klemm….???” — o chestiune care frământă din ce în ce mai mulți români.

Cristian Ion face o legătură între suma imensă pe care o vor primi americanii pe rachetele „patriot” și susținerea de care s-ar bucura Laura Kovesi: „Le-am dat 3 melearde pe Patrioti,macar pe Kovesi sa o puna pe liber,sa fie constituita o ancheta asupra activitatii domniei sale din ultimii 13 ani”.

loading...

Valeria Coman Nae întreabă fără ocolișuri — „De ce trebuie neapărat să luați lumină de la ambasadorul Americii Klemm???Noi, românii nu mai avem niciun cuvânt de spus???”.

Mira Enache exprimă acea schimbare a stării de spirit în privința lui Toader: „Dle ministrul Tudorel Toader,am avut incredere in dvs si observ ca ne am cam înselat si ne întrebam de ce nu luati in consideratie o scrisoare pe care v a trimis o un parlamentar,deci un reprezentant al poporului?de cine va este frica?observăm ca răspundeți foarte promt la chemarea ambas. american, v-a dat cumva niste indicatii in legătură cu ce sa faceti in continuare cu Kodruta Kovesi?Totusi asteptam în raspuns”.

Flory Preda întreabă „Dar cu noi, cu poporul, pe cand o intalnire?”.

Catalin Scurtu abordează din alt punct de vedere întânirea: „Cu respect d-le Tudorel Toader, vrem sa stim si noi ca platitori de taxe si impozite,accize, in limba romana si pe intelesul tuturor sa ne dumiriti ce sa discutat? Pleaca dna dr Kovesi de la DNA?”

Bibi Bobo îi atrage atenția aupra calității pe care Toader a avut-o anterior: „Un fost judecător la Curtea Constituțională a României ar trebui sa știe ca legile date de aceasta TREBUIE respecte si mai ales aplicate, cumva procurorii șefi sunt mai presus de lege? Trebuie aflat adevarul!„

Luana Iacobeanu pune problema din punct de vedere „strategic”: „Eu cred ca prea mult se deranjeaza ” E.sa Klemm ” si poate ar fi bine sa-l menajam si sa mai mearga si ” norodul” la ambasada sa; cum ar fi oare?!!!!”

Magdalena Stan  este radicală: „Stam intepeniti in proiecte si nu facem nimic!!! De la dl ministru nu mai am asteptari…mai aveti dl.Plesoianu??!! Ce dezamagire! Ne tot „abureste ” cu un limbaj de lemn. Ce veti face acum?! Eu va sustin orice demers”.

Corina Iarinca vorbește de dedesubturile relațiilor din justiție: „Domnule Ministru, iar a venit ambasadorul Klemm să vă dea indicații în ceea ce o privește pe Codruța?! Ce umbre din trecut vă bântuie de nu aveți curajul să luați o decizie corectă vis-a-vis de degringolada din DNA?!”

Mary Paun consideră că ministrul nu tratează poporul cu respect: „Și dvs.ne considerați o țară de mâna a doua, și ne tratați în consecință!? Vă rog, puțin respect și pentru noi, nu vă cerem mare lucru, doar să vă faceți treaba! Sau scrie în fișa postului că poporul trebuie tratat…cu sictir!?”

Geta Sandor vorbește chiar de alternativa schimării ministrului, dacă nu se reușește schimbarea mentalității: „Sunteti platit din bani publici. Schimbati va mentalitatea, asa, nu mai merge. Daca nu puteti, lasati locul liber, poate gasim un OM, care ne respecta si pe noi!!”

Viorica Pacurari are alt reproș: „„De când ați fost numit si RENUMIT,ne tot predați cursuri,ne educați si ne urecheati,dar NOI cu o anormală răbdare așteptăm” momentul oportun”! Păcat, chiar au fost mari speranțe atunci când ați fost NUMIT!!!”

Gheorghe Vasile punctează cu ironie: „N-am aflat: s-au aprobat de UE legiile justitiei sau nu? Ca Parlamentul Romaniei nu mai conteaza…”

loading...
To Top