News

Toader ia apărarea comisiei parlamentare. Replică ÎN FORȚĂ pentru Lazăr – joi dimineață

Tudorel Toader a luat apărarea, joi dimineața, demersului comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, care a solicitat Parchetului General dosarul – închis – asupra scrutinului prezidențial din 2009, și a explicat că de ce a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul procurorului general Augustin Lazăr, care a refuzat să dea curs solicitării parlamentarilor și s-a adresat CSM.

Ministrul justiției a subliniat că nu vrea să intre nici în polemici publice, nici personale cu procurorul general, dar a apreciat că o comisie parlamentară, care a fost votată de Parlament, nu poate fi împiedicată să afle „acele stări, circumstanțe” care o interesează dintr-un dosar penal. El a menționat că există țări, „democrații consolidate”, în care însuși președintele statului poate fi convocat în fața unor comisii parlamentare.

loading...

Procurorul general Augustin Lazăr i-a spus, miercuri, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că hotărârea de a nu da curs solicitării Comisiei parlamentare de transmitere a unei copii a dosarului alegerilor din 2009 este expresia unui proces decizional bine fundamentat şi „nicidecum o decizie arbitrară”. Toader a replicat sec!

”Comisia nu verifică soluția dată de procuror, stabilește doar împrejurări. Ea funcționează în baza unei decizii a CCR, nu poate fi împiedicată să afle date din acnehtă, nu face o ingerință în activitatea organelor judiciare. Sunt țări în care șefii de stat dau curs invitațiilor la comisiile parlamentare. E o tensiune, o încrâncenare în această perioadă. Unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut. Nu fac polemici nici publice, nici personale. Augustin Lazăr își menține punctul de vedere, eu pe al meu, așa că am sesizat Inspecția Judiciară. Vor fi folosite toate pârghiile legale și constituționale pentru funcționarea comisiei parlamentare.”, a spus Tudorel Toader joi dimineața citat de Stiri pe surse.

loading...
To Top