News

Toader, răspuns de ULTIMĂ ORĂ despre revocarea lui Kovesi. Iar sare PROPAGANDA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri la Craiova, întrebat fiind dacă ia în calcul demiterea Laurei Codruţa Kovesi, că orice funcţionar sau demnitar este controlat de către autorităţile abilitate, iar dacă regulile sunt unele corecte, atunci şi măsurile sunt corecte.

„Puneţi întrebarea concretă: dacă iau în calcul şi să nu o revoc. O să spuneţi că se subînţelege. Orice funcţionar, orice demnitar, este controlat de către autorităţile abilitate. Fiecare, indiferent că sunt eu ministru sau dumneavoastră jurnalist, trebuie să ne respectăm normele care dirijează activităţile pe care le desfăşurăm.

Prin urmare, şi asupra mea poate veni oricând revocarea, avem procurori care sunt sancţionaţi pentru anumite abateri şi, ulterior, eliminaţi din corpul magistraţilor, avem (procurori – n.red.) care sunt suspendaţi până la soluţionarea procedurilor disciplinare. Vă răspund la nivel de principiu (…) Vă asigur că, dacă principul este sănătos, regulile sunt corecte şi măsurile sunt, la rândul lor, corecte”, a afirmat Tudorel Toader.

Mulți ar putea spune că ministrul este vag în răspunsul dat dar nu este chiar așa. Toader nu ar putea spune niciodată despre asta cu DA și NU. Cel puțin nu până nu are ”documentul la mână”. Și dacă vorbim ce a spus: ”dacă regulile sunt unele corecte, atunci şi măsurile sunt corecte” putem spune că nu o așteaptă zile prea roz pe doamna Kovesi. Vedem împreună mai departe de ce.

Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară (IJ) arată mai multe nereguli depistate în activitatea DNA, inspectorii propunând cercetarea disciplinară dar menţinerea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, potrivit documentrului prezentat de Antena 3.

loading...

Printre neregulile depistate de inspectori se numără tergiversarea anchetelor, dosare în care nu s-au făcut acte procedurale pentru o perioadă îndelungată sau redistribuirea/ repartizarea haotică a dosarelor, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.

Potrivit sursei citate, Inspecţia Judiciară a depistat o cauză mai veche de 11 ani, una de 7 ani, două dosare mai vechi de şase ani, trei mai vechi de cinci ani şi opt mai vechi de patru ani.

În ceea ce o priveşte pe şefa DNA, inspectorii susţin că, printre altele, evită recunoaşterea propriei responsabilităţi în situaţii de eşec

„În ceea ce priveşte comunicarea cu procurorul-şef direcţie, Laura Codruţa Kovesi, care nu a fost analizată prin prisma atribuţiilor în cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatărilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasă a acesteia, comunicare caracterizată prin tendinţa de a-şi menţine propria părere şi a se impune în adoptarea deciziilor, precum şi prin aceea că se caută explicaţii exterioare persoanei sale, în cazul în care nu obţine rezultatele urmărite.

În acest mod se evită recunoaşterea propriei responsabilităţi în situaţii de eşec şi se reduc şansele conducătorului de a-şi forma o imagine realistă despre evenimente şi de a identifica măsurile de corecţie reclamate de situaţiile anterioare”, se arată în document.

Raportul a fost trimis Secţiei pentru procurori a CSM, joi, urmand să fie discutat într-o şedinţă a procurorilor.

loading...
To Top