News

Toader se întâlneşte ÎN ACEST MOMENT cu ambasadorul SUA. Blocarea reformei din Justiție?

Ministrul Justitiei Tudorel Toader se întâlneşte marţi, CHIAR ÎN ACEST MOMENT, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, la sediul Ministerului Justiţiei. Întâlnirea are loc la solicitarea diplomatului american, în contextul în care Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar ca urmare a modificărilor propuse de Toader la legile justiţiei. Mai multe voci spun că s-ar încerca blocarea reformei din justitie.

Toader a arătat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că se aşteaptă ca diplomatul să-şi motiveze îngrijorarea privind numirea procurorilor şefi din România, tocmai având în vedere că nu a propus modelul american, în care procurorul general este propus de Senatul SUA.

foto mediafax

foto mediafax

“În concret ar fi a treia oară când mă văd cu ambasadorul SUA. La iniţiativa dânsului, nu la iniţiativa mea. Mi-a oferit mai multe variante de întrevedere. El şi-a exprimat îngrijorarea , dar eu aş am spus că aş fi vrut şi motivarea acestei îngrijorări. Mai e puţin şi o să aflu şi probabil o să întreb. Poate este ingrijorat că în proiectul de modificare a legilor justiei nu am propus modelul american, unde procurorul general este propus de către Senat, să avem o echivalenţă a procedurilor şi să tindem spre acelaşi standard de democraţie”, a declarat, ironic, Tudorel Toader.

loading...

Ministrul a mai dezvăluit că în precedentele întâlniri, Hans Klemm i-a propus efectuarea unei vizite în statele Unite şi, poate că, în întâlnirea de marţi doreşte să discute despre programul acestei deplasări.

“În precedentele întâlniri m-a invitat să fac o vizită oficială în SUA şi poate mă invită să stabilesc calendarul, voi vedea mâine”, a completat Toader la Antena3, conform News.ro.

În continuare, ministrul a arătat că un ambasador poate spune orice, însă Parlamentul trebuie să legifereze ţinând cont de specificul naţional.

loading...
To Top