Toader, întâlnire importantă. Urmează să audă multe despre Kovesi și DNA
News

Toader, întâlnire importantă. Urmează să audă multe despre Kovesi și DNA

Ministrul Justiției Tudorel Toader urmează să afle multe dedesubturi din DNA dar și despre modul în care conduce Laura Kovesi instituția. Și are de aflat multe iar acestea vin chiar de la un om care este vechi în DNA.

loading...

Mihaiela Iorga Moraru, procuroarea exclusă din DNA de Codruța Kovesi, se întâlnește cu ministrul Justiției. Ea a mers miercuri dimineață la sediul Ministerului Justiției, unde a cerut o audiență cu ministrul Tudorel Toader.

”Da, este o audiență. Cineva spunea ieri că, atât timp cât trăim, trebuie să credem în dreptate. Dacă nu credem în dreptate, nu avem pentru ce trăi. Cred că este o filosofie de viață. Trăiesc, deci o să lupt”, a spus procuroarea atunci când a ajuns la minister.

Iorga a susţinut luni că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea. Procuroarea a precizat că va sesiza Inspecţia Judiciară în acest caz.

loading...

„Copilul meu are 16 ani, este elevă în clasa a X-a. Practic, s-a prezentat de la DNA Ploieşti şi i-a spus că doreşte să vorbească cu mama, fiica mea i-a comunicat că este la şcoală, este în ora de curs şi a spus „Bine, o să o contactez pe mama”. Pe site-ul DNA, pe outlook-ul intern există o listă cu toate telefoanele utilizate de procurorii din cadrul DNA şi ofiţerii de poliţie.

În ceea ce mă priveşte pe mine, era menţionat atât numărul de serviciu cât şi numărul meu personal, telefon pe care nu l-am schimbat de când sunt la DNA. Am avut un apel pierdut şi am sunat imediat înapoi. În primă fază mi-a spus că trebuie să mă prezint miercuri la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, i-am spus că sunt în concediu medical şi că practic, după o operaţie, îmi e imposibil să merg la DNA, au spus că va reveni cu un telefon.

Tot dumneaei m-a întrebat unde mă aflu, dacă sunt la domiciliu, i-am răspuns că da, după care mi-a zis «bine, o să vă mai contactez”. Am stat, m-am gândit că există posibilitatea să se intervină cu un mandat de aducere şi să-mi supun copilul unor traume, am luat legătura cu doamna procuror şi i-am spus că voi veni miercuri la ora 11.00, DNA Ploieşti”, a declarat Mihaiela Iorga, la Antena 3.

„Un procuror revocat din DNA nu este un procuror lipsit de drepturi. Are dreptul la viaţă, are dreptul de a profesa , are dreptul de a fi cercetat cu respectarea principiilor legale. Am sesizat ceea ce am avut de sesizat”, a declarat Mihaiela Iorga, citată de Mediafax, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });