Traian Băsescu, despre platforma lui Dacian Cioloș: "Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru"
News

Traian Băsescu, despre platforma lui Dacian Cioloș: „Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru”

„M-am uitat pe această platformă. Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru. Este un decalog acolo cu 10 principii. Le găsim, intrați pe platforma o politică a PPE, și intrați pe platforma politică a Socialiștilor Europeni, și veți găsi toate cele 10 principii exprimate mai mult sau mai puțin la fel.

Dar aici discutăm despre o platformă de guvernare, el are platformă de partid politic. Ori într-o platformă de guvernare vreau să știu ce face cu prioritățile: educația, sănătatea, natalitatea. Sunt 3 probleme fundamentale fără de care România se scufundă în următorii 20 de ani.

Abandonul școlar a ajuns la 18-20%. Vreți să vă imaginați România peste 20 de ani cu 20% din cetățenii ei care nu și-au terminat școala? Eu asta așteptam să îmi spună. Avem problemă fundamentală cu natalitatea și cu abandonul școlar. Construiesc creșe? Construiesc grădinițe? Rezolv problema abandonul școlar? Cum? Care sunt măsurile pentru această dramă a României care se prefigurează?

loading...

Îmi spune în platformă că sănătatea este o prioritare. Păi, domnul Cioloș, ai avut legea sănătății făcută de comisia prezidențială condusă de profesorul Vlădescu în Parlament. I s-a dat aviz negativ. Deci, când ești la guvernare nu te interesează sănătatea și îmi spui în platformă generică așa că este o prioritate sănătatea.

Eu îți spun educație, sănătate, natalitate sunt probleme fundamentale ale României fără de care ne prăbușim în următorii 15-20 de ani pentru că toate sunt sub standard.

Dacă aș fi fost în locul lui Cioloș, știți că este un pachet care se numește guvernanță economică la nivelul Uniunii Europene. Acel pachet guvernanță economică, în afară de celebrul MTO, aș fi vrut să știu din platforma premierului când vrea să ajungem la 1% deficit structural. E fundamental ca să știu dacă are acel obiectiv sau nu. Aș fi vrut să știu când preconizează dânsul integrarea în zona euro sau dacă renunțăm la ea. Aș fi vrut să știu cum stăm cu Agenda 2020. Deci până în 2020 avem de atins obiective pe energie, pe abandon școlar, pe cuprinderea în câmpul muncii a 70% din populația între 15-64 de ani, avem creșterea eficienței energetice, avem scăderea sărăciei.

Mi-a servit o platformă politică demagogică, fără resurse. Această platformă este oglinda premierului, premierul care are toată informația. Nu există om în România, nici președintele care să fi putut face o platformă de guvernare, și nu politică, că el nu e partid politic Cioloș. O platformă de guvernare în care să scrie << fac Pitești- Sibiu, costă 2,2 miliarde, bani de la UE, BEI, buget de stat>>” a comentat fostul președinte la B1.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });