News

Traian Băsescu se bucură de o imunitate perpetuă – avocat

Infirmarea soluției de trimitere în judecată a lui Traian Băsescu arată „o viziune simplistă” a Parchetului în acest caz, iar fostul președinte „s-ar părea că se bucură de o imunitate perpetuă” este de părere Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea.

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat soluția dată de un procuror de la PÎCCJ privind trimiterea în judecată a fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu declarațiile date la adresa Gabrielei Firea.

„S-ar părea că numitul Traian Băsescu se bucură de o imunitate perpetuă, care se realizează într-o formă sau alta. Problema în discuție este o atitudine morală față o femeie, față de un senator al României, care își exercită atribuțiile sale de serviciu. (…) Din comunicatul Parchetului rezultă numai o viziune simplistă asupra înțelegerii noțiunii de infracțiune de amenințare”, a declarat Lucian Bolcaș pentru Agerpres.

loading...

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: „Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei de 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat:

‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top