Externe

Trump: Este posibil ca UE să fie la fel de rea precum China

Președintele american Donald Trump a declarat că este posibil ca Uniunea Europeană să fie la fel de rea precum China în ceea ce privește practicile în domeniul comerţului, informează The Hill.

loading...

Întrebat dacă SUA vor colabora cu aliaţii europeni pentru a contracara practicile comerciale ale Chinei, Trump a răspuns că europenii ”au realizat anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari. Am avut un deficit cu UE. Iar pe deasupra, noi cheltuim o avere cu NATO pentru a-i proteja”.

„Uniunea Europeană este la fel de rea ca China, doar că mai mică. Este teribil ce ne fac. Iubesc aceste ţări, Germania şi toate ţările. Scoţia. … Dar ei ne tratează foarte prost. Ei ne tratează foarte nedrept”, s-a plâns Trump, potrivit B1.

loading...

Administraţia Donald Trump a impus luna trecută taxe comerciale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană.

Trump s-a exprimat în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Mai mult, el l-ar fi îndemnat pe Emmanuel Macron să scoată Franţa din Uniunea Europeană.

loading...