News

Tudorel Toader, ADEVĂRUL CRUNT despre Justiția din România

Ministrul Tudorel Toader, a vorbit, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la emisiunea „Sinteza zilei”, despre cel mai aprig război dus în culisele puterii, război a cărui miză este însăși independența Justiției.  Acesta a spus și un adevăr crunt:  În România justiția scârțâie din toate încheieturile și că trebuie resetată și adusă în parametrii instituționali.

”Am cerut controlul de fond, managerial, atât la DNA cât și la Parchetul General și la ÎCCJ pentru că un astfel de control nu a mai fost făcut de 10 ani de zile. În 10 ani de zile s-au schimbat foarte multe. (…) Am așteptat și eu, ca și dvs. raportul/rezultatele controlului pe care nu l-am primit până acum”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena 3.

loading...

”M-aș bucura dacă opinia publică începe să înțeleagă faptul că în România justiția scârțâie din toate încheieturile și că trebuie resetată și adusă în parametrii instituționali. Referitor la CSM, ceva scârțâie și acolo”, a spus ministrul Toader.

Acesta a vorbit și despre independența Inspecției Judiciare. 

”Câtă vreme CSM-ul, care reprezintă magistrații din România, garantul independenții Justiției, adoptă regulamentul de funcționare a Inspecției Judiciare, am mari rezerve asupra faptului că Inspecția Judiciară e cu adevărat independentă. Inspectorii de la Inspecția Judiciară controlează anumiți procurori, după care trebuie să meargă la CSM, care să îi valideze rezultatele inspecției”, a explicat Tudorel Toader.

loading...
To Top