News

Tudorel Toader ignoră sesizarea legată de Kovesi formulată de Pleșoianu. Declarații

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu i-a cerut marți ministrului Justiției, Tudorel Toader, revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susținând că aceasta afectează grav, prin comportamentul său, independența justiției și imaginea Direcției Naționale Anticorupție. Cu toate acestea, Toader a ignorat sesizarea deputatului.

”Domnule ministru Tudorel Toader, aștept în continuare reacția dumneavoastră cu privire la sesizarea mea de ieri. Situația este extrem de GRAVĂ. Prejudiciul pe care doamna Kovesi, prin atitudinea sa, îl aduce DNA și justiției în genere este uriaș. Ministerul Justiției, pe care îl conduceți, are obligația de a clarifica această chestiune cu maximă celeritate. Dacă nu îi solicitați imperativ doamnei Kovesi să răspundă la întrebarea „Ați fost acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidențiale din (6 decembrie) 2009″, înseamnă că acceptați, domnule ministru, ca asupra DNA și a Ministerului Public să planeze suspiciunea că și-ar desfășura activitatea sub influența politicului. Ceea ce este extrem de grav!

Vă solicit încă o dată să dați curs sesizării mele de ieri (ați primit-o inclusiv pe adresa de e-mail pentru petiții și sesizări de pe website-ul Ministerului Justiției). Dacă este importantă discutarea legilor justiției la Bruxelles, cu domnul Timmermans, presupun că găsiți ca fiind la fel de importantă sesizarea primită de la un parlamentar român”, a scris Pleșoianu pe Facebook.

loading...

Pleșoianu consideră că șefa DNA se află „într-o situație imposibilă”, care ar duce la revocarea ei din funcție, acesta fiind motivul real pentru care refuză să răspundă la întrebările Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

„Din două — una. Fie evenimentul a fost privat, iar atunci doamna Kovesi e obligată să demisioneze în baza propriilor declarații — ‘niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puțin în timpul liber’.

Fie evenimentul nu a fost privat, ci a constat într-o întrunire în interes de serviciu, iar atunci ministrul Justiției, onest și responsabil, având înainte de toate datoria de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna și corecta funcționare a instituțiilor din aria sa de activitate și competență administrativă, are ca unică opțiune — solicitarea revocării din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi.

Măsura se impune cu necesitate și celeritate! Altminteri, ar rezulta că Ministerul Justiției ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, precum și independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție să fie grav și greu remediabil afectate”, susține Liviu Pleșoianu în sesizare.

loading...
To Top