News

Tudorel Toader s-a cam săturat de atitudinea lui Lazăr și scoate adevărul la iveală

Tudorel Toader dă semne că s-a cam săturat de atitudinea procurorului general Augustin Lazar și face lumină în situația iscată. Ministerul Justiţiei a venit cu precizări, luni seară, în urma informaţiilor contradictorii privind întâlnirea ministrului Tudorel Toader şi a procurorului general Augustin Lazăr cu membrii Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Instituţia precizează că ministrul Justiţiei şi procurorul general au stabilit ca în perioada următoare să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială, pentru „verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului”.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei şi Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial. Întâlnirea, la care vor fi invitaţi şi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va avea loc la sediul Ministerului Justiţiei sau al CSM la o dată ce va fi stabilită de comun acord”, arată Ministerul Justiţiei, luni seară.

Ministerul a transmis că precizările sunt făcute având în vedere informaţiile contradictorii despre această întâlnire.

loading...

Preşedintele Comsiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Oana Florea, a anunţat, luni, după şedinţa comisiei, că reprezentanţii comisei vor avea o întâlnire, săptămâna aceasta, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi cu procurorul general, Augustin Lazăr, pentru a discuta despre dosarul clasat al scrutinul pe care acesta din urmă a refuzat să îl transmită comisiei.

Ulterior, Ministerul Public a transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorul general Augustin Lazăr nu are cunoştinţă despre această întâlnire anunţată de conducerea Comisiei de anchetă, dar îşi exprimă „disponibilitatea pentru dialog în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare”.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, nu are cunoştinţă despre o asemenea întâlnire la Ministerul Justiţiei şi cu atât mai puţin despre obiectul acesteia. Menţionăm însă faptul că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog în conformitate cu atribuţiile specifice funcţiei şi dispoziţiilor legale în vigoare”, a precizat Ministerul Public.

În 16 august, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a sesizat, în urma unei discuţii cu procurorul general Augustin Lazăr, Inspecţia Judiciară, în vederea verificării conduitei procurorului general în ceea ce priveşte reţinerea de a trimite documente comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009.

loading...
To Top