News

Tudorel Toader SURPRINDE plăcut. Ironie MAXIMĂ la adresa lui Klemm chiar înaintea întâlnirii

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea, că ar putea lua în calcul să propună ca procurorul general al României să fie propus de către Senat, ca în Statele Unite, în contextul întâlnirii de marți dimineață cu ambasadorul Hams Klemm.

De asemenea, acesta a comentat IRONIC declarațiile Ambasadei SUA cu privire la Legile Justiției demonstrând astfel că nu se pleacă în fața ”stăpânului” Hans Klemm.

„Poate că este îngrijorat de faptul că (…) nu am propus sistemul cel mai democratic, din Statele Unite, prin care procurorul general este numit de către Senat. Şi atunci, dacă este să spulberăm îngrijorarea, mă gândesc să propun şi eu ca procurorul general din România să fie propus de către Senat, să avem o echivalenţă a procedurilor şi să tindem şi noi spre acelaşi standard de democraţie”, a declarat Toader.

loading...

Tudorel Toader a adăugat că, în opinia sa, nu este atât de important cine îl propune sau îl numeşte pe procurorul general, esenţial fiind ca acela care ocupă funcţia să fie complet independent.

”Până la urmă, dacă vrem să privim lucrurile în chip riguros, într-o societate normală, cu comportamente, conduite normale, nici nu ar trebui să conteze cine numeşte, ar trebui ca procurorul general să aibă deplină autonomie în îndeplinirea atribuţiunilor, să nu aibă dependenţe de ceilalţi, să aibă conştiinţa necesităţii îndeplinirii după Constituţie a obligaţiilor pe care le are. Procurorul general, că e numit de preşedinte, de Parlament, de ministru, de CSM, e procuror general, cu aceleaşi atribuţii pe care trebuie să şi le îndeplinească”, a precizat Tudorel Toader.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii i-a cerut ministrului Tudorel Toader să se întâlnească pentru a discuta despre propunerile de modificare a legilor justiţiei. În urmă cu doar câteva zile Hans Klemm a criticat schimbările anunţate de Tudorel Toader. 

Întrevederea va avea loc marți dimineata, în jurul orei 8:30. Hans Klemm ar urma să se deplazese la Ministerul Justiției și să discute despre propunerile de modificare a legilor justiției propuse de Tudorel Toader.

loading...
To Top