News

Tudose, primul premier care a pus BICIUL pe băncile din România. Declarație MORTALĂ

Mihai Tudose se mișcă destul de bine în funcția de premier. Acesta este de departe singurul demnitar aflat în această funcție care a avut curajul să se pună cu băncile și cu practicile lor.

Tudose a dezvăluit aseară (20 august) că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat verificări la două din băncile care activează în România şi nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo. ”Eu cred că trebuie să le ajutăm, poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, precizează ironic Tudose adăugând că, din 36 de bănci cu activitate în România, „18 sunt pe profit şi 18 nu”. ”Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?”, competează premierul.

loading...

„Da, e un bun început, este prima lună când au depăşit planul, nu că l-au făcut, l-au şi depăşit. (…) Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm, poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă.

Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte ‘safe’ să vă ţineţi economiile acolo. (…) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?” a precizat Mihai Tudose, la Antena 3, întrebat dacă este mulţumit de felul în care lucrează ANAF după ce a operat schimbări la nivelul conducerii instituţiei.

De asemenea, chestionat dacă este „o şmecherie” din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: „O, da. A statului, în general”.

loading...
To Top