News

Tudose s-a ținut de cuvânt! ANAF a intrat în BĂNCILE DIN ROMÂNIA!

ANAF a confirmat oficial că a fost declanșat controlul la băncile din România. Premierul Mihai Tudose și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa au anunțat public că sunt bănci care de foarte mulți ani nu declară profit și că Fiscul va face verificări și va vedea care sunt problemele care fac ca unitățile bancare să aibă un asemenea comportament fiscal.

”Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin inspectorii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, verifică modul în care societățile bancare își respectă obligațiile fiscale legale de declarare și plată a impozitelor și taxelor.

Inspecțiile fiscale la bănci sunt în derulare însă orice date sau informații obținute de inspectorii A.N.A.F. intră sub incidența secretului fiscal și pot fi transmise doar autorităților  publice, autorităților juduciare competente sau oricărui solicitant, dacă există acordul scris al contribuabilului respectiv, conform prevederilor art. 11 din Codul de procedură fiscală.”, se arată într-un comunicat de presă remis stiripesurse.ro.

Premierul Mihai Tudose a lansat un război fără precedent împotriva băncilor

„Băncile din România o duc foarte bine. Au sedii foarte frumoase. Ei, la sfârşitul anului, spun că au o pierdere. Eu nu am ce bani să pun în bancă. Eu nu vreau salariul pe card să le dau lor doi bani la fiecare retragere. Văd reclame la TV că dau ei bani aşa…”, a acuzat Tudose în direct la România TV.

loading...

„Am avut o experienţă cu ei. Aveam 500 de dolari la o bancă. Şi după câţiva ani mi-au spus că trebuie să le dau eu 50 de dolari. Păi ce, i-au dus pe bani noaptea la baie? Le-a dat apă? Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă. Dacă vor continua aşa, voi fi şi eu nevoit să îi spun tatălui meu să nu îşi mai ţină pensia la ei la bancă”, a mai spus premierul.

Tudose, avertisment pentru BNR

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seara, la Digi24, că Banca Naţională a României trebuia să fie mai atentă în privinţa băncilor care au raportat că nu au profit şi să tragă un semnal de alarmă în acest sens.

”Din punctul meu de vedere, cred că BNR trebuia să fie mai atent. BNR spune astăzi că băncile au respectat legislaţia. BNR, fiind unul dintre principalii factori care pot influenţa legislaţia în domeniu şi primul care poate trage un semnal de alarmă – «domnule, uite ce se întamplă la noi în sistem, e cu găuri şi permite unor bani să se scurgă pe acolo, hai să facem ceva împreună».

Nu, BNR tot a ieşit şi a încercat să spună că băncile nu au făcut nimic greşit, săracii de ei, au profitat de cadrul legal. Păi şi tu unde erai, că tu eşti organul care să se uite spre ei, tu şi ASF, care e mai nou înfiinţat, dar banca?”, a declarat premierul Mihai Tudose.

loading...
To Top