News

TUPEU FĂRĂ LIMITĂ! Augustin Lazăr dă de pământ cu Tudorel Toader. Ce îi scrie

Augustin Lazăr are tupeu maxim în ”lupta” cu ministrul Justiției și o ține pe a lui. Procurorul general îi răspunde ministrului Justiţiei, Tudor Toader în disputa privind dosarul alegerilor din 2009. Cum era previzibil, Augustin Lazăr arată că Parchetul nu are bază legală pentru a trimite în Parlament o copie a documentelor care au stat la baza unei anchete penale.

Aceasta, în condițiile în care ministrul Justiției a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în legătură cu furnizarea de documente despre ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009.

Ministerul Justiției a precizat că refuzul procurorului general de a pune la dispoziția Comisiei parlamentare de anchetă o copie a dosarului privind organizarea alegerilor prezidențiale din 2009 „nu este în acord cu principiul cooperării loiale dintre instituții”.

loading...

Miercuri dimineață, Tudorel Toader declara că nu este cazul ca Augustin Lazăr să întrebe CSM dacă poate să ofere aceste documente ale Ministerului Public comisiei parlamentare care investighează scrutinul.

Pe de altă parte, „Augustin Lazăr a reiterat opinia exprimată de către PÎCCJ și transmisă Comisiei în data de 14 iulie 2017, potrivit căreia nu se poate da curs solicitării, întrucât nu există dispoziții legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale către o comisie parlamentară sau, în general, către o altă instituție extrajudiciară.

Menționăm, totodată, faptul că hotărârea de a nu da curs solicitării Comisiei este expresia unui proces decizional bine fundamentat, riguros și etapizat, având la bază studiile realizate la nivelul PÎCCJ și nicidecum o decizie arbitrară.

Cu referire la solicitarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, aceasta a fost justificată, între altele, de caracterul fără precedent al solicitării Comisiei, cu posibil impact și consecințe asupra întregului sistem judiciar”, se arată într-un comnicat al Ministerului Public. Se pare că la ora actuală domnului Lazăr nu îi pasă de nimic în afară de ce dorește să facă domnia sa și pare tot mai mult o copie a șefei DNA, Codruța Kovesi care nu are de gând să răspundă în fața nimănui dar nici nu poate să fie trasă de nimeni la răspundere.

loading...
To Top