News

Uitați cine ancheta! Familia procurorului Negulescu, vilă impresionantă la Prahova. O nouă plângere împotriva lui ”Portocală”

O nouă plângere împotriva procurorului Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, a fost depusă la Parchet, cu privire la o vilă a familiei acestuia care ar fi construită din bani de la cămătari.

Plângerea a fost depusă de un prahovean și se referă la o vilă cu două etaje, întinsă pe 500 mp, situată în Prahova, la 15 kilometri de Ploiești, mai exact satul Strejnicu.

Potrivit caietului de sarcini, este vorba de o licitație câștigată de Negulescu, într-un program al primăriei privind construcția de case pentru tineri.

loading...

Prahoveanul care a făcut plângerea susține că, în acte, vila apare pe numele fiului procurorului, respectiv Dragoș Negulescu, și, mai spune acesta, casa ar fi construită din bani de la cămătari și cu ajutorul financiar al unui om de afaceri, Vlad Constantin, zis Șomerul.

Mircea Negulescu, fostul procuror al structurii DNA din Ploieşti, numit și procurorul „Potocală”, este urmărit penal pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor în dosarul în care Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Ancheta în ceea ce-l priveşte pe fostul procuror anticorupţie va fi realizată de Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, la propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA), structură unde Mircea Negulescu a lucrat până în anul 2015.

“Disjungerea si declinarea in favoarea Parchetului de pe langa înalta Curte de Casaţie si Justiţie, in vederea efectuării urmăririi penale fata de XX, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecătoria Campina (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploieşti la data faptelor) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cercetare abuziva, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 Cp. si influenţarea declaraţiilor , prev. de art. 272 alin. 1 Cp.”, conform rechizitoriului PCA Ploieşti.

loading...
To Top