News

ULTIMA ORĂ / Ce a decis Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 în privința lui Kovesi

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a decis, joi, să îi transmită procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, o scrisoare care conţine două întrebări, ambele legate de prezenţa acesteia acasă la Gabriel Oprea în seara turului secund al scrutinului prezidenţial din 2009.

„S-a votat textul final al scrisorii. Citez întrebările din memorie: dacă dânsa s-a aflat la data respectivă la locul respectiv şi dacă da, în ce scop a fost acolo, în casa domnului Oprea. Acestea au fost întrebările adresate de către domnii deputaţi. Sunt două întrebări trimise de către deputaţi”, a precizat, joi, preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, deputatul PSD Anca Florea.

Ea a menţionat că textul final al scrisorii a fost votat în unanimitate de către membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, iar scrisoarea va fi transmisă în cursul zilei de joi procurorului şef al DNA.

loading...

Demersul Comisiei de anchetă de a transmite aceste întrebări Laurei Codruţa Kovesi are la bază refuzul repetat al acesteia de a se prezenta la audieri.

Prezența lui Kovesi în fața comisie de anchetă este o utopie, crede Dan Andronic.

“E greu să îi înțeleg atitudinea, e doar o aroganță prost direcționată. Laura Codruța Kovesi a fost acolo (n.red. în casa lui Gabriel Oprea) în seara alegerilor. Deja întrebarea aceasta a devenit una retorică. Diferența între o anchetă a Parlamentului și una a Parchetului este fundamentală. Rolul Parlamentului este important, dar audierea nu este foarte simplă. Trebuie să spui niște lucruri sub jurămînt. Mă îndoiesc că voința Parlamentului va fi satisfăcută în privința lui Kovesi”, a spus jurnalistul citat de Evenimentul Zilei.

loading...
To Top