Externe

Un europarlamentar român demască implicarea lui Soros în politica bugetară a UE

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a luat poziție față de atitudinea lui George Soros din ultima perioadă. Rebega s-a arătat surprins că pe data de 30 iunie 2016, la o audiere a reprezentanților Comisiei Europene în cadrul Parlamentului European, Soros urma să fie prezent, în calitate de keynote speaker. Europarlamentarul afirmă că, având un trecut controversat, ideea de a-l propune pe Soros ca sfătuitor la o reuniune oficială a unor instituții europene este ieșită din comun. Rebega dezvăluie ce a spus Soros la acea conferință.

“Am urmărit deci cu atenție discursul domnului Soros. Este greu de spus ce poziții și ce interese apără domnia sa, dar atitudinea și tonul pe care le-a avut au fost supărător de imperative. Pe scurt, domnul Soros a afirmat că: Brexit-ul a fost o greșeală, întrucât va provoca o criză pe piețele financiare comparabilă cu cea din 2007-2008; Liderii europeni ar trebui să-și recunoască greșelile precum și deficitul de democrație al funcționării instituționale curente din cadrul UE; Cancelarul german Angela Merkel a făcut bine deschizând porțile Germaniei pentru refugiați, dar nu a luat în seamă o serie de amănunte, printre care lipsa resurselor financiare; Uniunea Europeană trebuie să aloce cel puțin 30 de miliarde de euro pe an pentru a sprijini țările care găzduiesc refugiați și pentru a crea locuri de muncă în Africa și Orientul Mijlociu. În următorii cinci ani, statele membre ar trebui să cheltuiască 200 de miliarde de euro, pentru primirea și integrarea refugiaților; Uniunea Europeană dispune, în momentul de față de prea puține surse de finanțare a bugetului, de aceea ar trebui introduse taxe europene, de exemplu pe combustibil și tranzacții financiare“, a spus Rebega.IMF And World Bank Hold Spring Meetings

loading...

Acesta respinge propunerile domnului Soros de impunere de noi taxe și de acceptare a refugiaților ca migranți economici. De asemenea, reducerea fondurilor pentru politicile de coeziune ar fi o gravă greșeală, în condițiile în care animozitățile de ordin social, cultural-religios sau etnic sunt în creștere în toate țările europene.

“Propunerile domnului Soros sunt străvezii. Ele reprezintă de fapt o strategie de dezvoltare a corporațiilor din sistemul financiar-bancar mondial. Creșterea cheltuielilor pentru integrarea refugiaților, creșterea taxelor (care vor fi impuse nu de la Bruxelles, ci de la nivelul guvernelor naționale), precum și scăderea cheltuielilor pentru agricultură, pe motivul că se pot importa alimente mai ieftine din alte părți ale lumii, sunt tot atâtea elemente care favorizează marea finanță și fac din cetățenii Uniunii Europene niște indivizi care funcționează ca întorși cu cheița, într-un sistem pe care nu îl pot controla”, a adăugat europarlamentarul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top