Un luptător MMA îl pune la punct pe Becali așa cum nimeni nu l-a pus. Scrisoarea integrală
Life

Un luptător MMA îl pune la punct pe Becali așa cum nimeni nu l-a pus. Scrisoarea integrală

După ce la TV a fost difuzat un interviu cu Gigi Becali realizat acasă la el, luptătorul MMA Ghiţă Ignat i-a transmis un mesaj din închisoare. Ghiţă Ignat, luptătorul MMA cunoscut drept „Ursul carpatin”, a fost trimis în judecată şi condamnat la mai mulţi ani de închisoare pentu mai multe infracţiuni informatice. Acesta a postat pe un blog un mesaj pentru Gigi.

loading...

”Pe data de 25 decembrie 2016, una dintre televiziunile de ştiri din România a difuzat un interviu în direct cu domnul Gheorghe Becali, interviu realizat acasă la dumnealui. Fiind în penitenciar am timp mult la dispoziţie, astfel urmăresc în special televiziunile de ştiri.

 L-am văzut pe acest bărbat dezlănţuit ca o fiară, spunând lucruri slabe şi multe lucruri lipsite de sens. N-ar fi fost pentru prima oară, însă de această dată a atins subiecte sensibile, foarte sensibile. Au trecut două zile şi n-am văzut nici un om de televiziune să ia atitudine, probabil că în contextul politic actual, ceea ce spune Becali nu are mare importanţă.

Vă înşelaţi dacă gândiţi aşa, are importanţă ce zice acest om, de ce? Pentru că are o mare notorietate, mulţi fani, conduce o echipă cu un mare număr de fani, iar atunci când iese cu declaraţii, mulţi sunt ochi şi urechi.

Scriu acest mesaj, deşi nu sunt un om care ar putea fi ascultat, mai ales că sunt un deţinut, scriu dintr-un penitenciar, sunt şanse mici ca dintre aceste rânduri să ajungă şi la urechile domnului Becali. O fac însă din inimă şi din dragoste pentru Dumnezeu şi pentru semeni.

Domnule Becali sunteţi un om care susţine că aţi citit Scriptura: ce spune Biblia despre cei care seamănă vânt? Culeg ce? Culeg furtună!

Nu intru în multe detalii, nu ştiu cine vă dă învăţătură sau de unde aţi citit „pildele” pe care ni le-aţi spus în direct în seara de Crăciun, însă ceea ce dumneavoastră aţi transmis, pe lângă faptul că nu are nimic din Biblie sau creştinesc, a fost din punctul meu de vedere (permiteţi-mi să folosesc o expresie de-a dumneavoastră) mai degrabă, un mesaj drăcesc.

Om bun, Dumnezeu, în primul rând nu este „religie”, nici „ură”, nici „mândrie”. Am crezut că odată cu condamnările primite veţi fi mai smerit, mai înţelept, vă spun asta în calitate de om care v-a simpatizat la un moment dat. Scriu aceste rânduri în calitate de creştin, de om care speră ca Dumnezeu să vă deschidă ochii şi inima pentru a vedea în ce mare minciună trăiţi.

Iisus Hristos, pe care adesea Îl pomeniţi, n-a fost un bătăuş, nici un certăreţ, citiţi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre Mântuitorul: „Iată Robul Meu pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, şi va vesti Neamurilor judecata. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe. Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă…” Evanghelia după Matei 12:18-20.

loading...

De care duh sunteţi însufleţit când tunete şi fulgere ies din gura dumneavoastră? Ce fel de creştinism promovaţi când oricare om ce nu gândeşte ca dumneavoastră devine o ţintă a cuvintelor de ocară, în loc să devină o ţintă a rugăciunilor dumneavoastră?

Ne-aţi spus despre faptul că învăţătura pe care dumneavoastră aţi primit-o spune că lovindu-ţi duşmanii cu palmele îţi „sfinţeşti mâinile”. Ce Biblie citiţi dumneavoastră? Uitaţi ce spune cea pe care o am eu în celulă: „Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc” Evanghelia după Matei 5:44.

Încă un lucru, ne-aţi povestit acea „pildă” despre preotul care dacă îl găseşti beat în şanţ, nu zici şi nici nu gândeşti conform cu ceea ce vezi, ci mergi şi îi săruţi mâna, astfel te umpli de duh. De ce fel de duh te umpli? Pentru că Sfânta Scriptură ne vorbeşte aspru împotriva celor ce beau: „Episcopul (preotul, slujitorul lui Dumnezeu) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani” 1Timotei 3:2,3.

Unii se amuză pe seama celor spuse de dumneavoastră şi zic că sunteţi inofensiv, eu vă consider mai degrabă periculos prin ceea ce spuneţi.

Când vine vorba de Dumnezeu şi de mântuirea sufletului meu alerg la Scriptură, acolo aflu direct de la sursă tot ce vreau să ştiu. Dar câţi oameni fac lucrul acesta? Mulţi iau de bună ceea ce aud de la dumneavoastră, înţelegeţi de ce am scris că sunteţi periculos prin ceea ce spuneţi?

Mă rog ca Dumnezeu să vă descătuşeze din această închisoare a urii în care diavolul vă ţine încă închis. Sunt sigur că mai sunt şi alţi creştini care se roagă ca nu numai dumneavoastră, dar toţi oamenii să cunoască pe Dumnezeul cel adevărat. Iar Dumnezeul cel adevărat este dragoste, bunătate, blândeţe, pace, bucurie, răbdare, facere de bine, credincioşi, înfrânare a poftelor – Galateni 5:22.

Probabil că nu veţi băga în seamă acest mesaj, mai ales că vine din puşcărie, însă eu am scris pentru că aşa am simţit, nu am scris din ură, ci mai degrabă din dragoste, din dorinţa sinceră de a vă spune că drumul urii este un drum greşit şi că există pericolul ca promovând acest drum să faceţi şi pe alţii să meargă pe el.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu o minte şi o inimă înţeleaptă!”, a scris el.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });