News

Un nou scandal mocneşte în Coaliţia de guvernare PSD-ALDE

Un nou scandal mocneşte în Coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Conducerea ALDE a decis să respingă categoric introducerea taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri, potrivit A 3.  Astfel, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu se poziţionează de partea Guvernului şi a premierului Mihai Tudose, dar împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat recent, aflat în vizită la Bruxelles, că nu va introduce nicio taxă de solidaritate, pentru că simulările pe care le-au făcut cei din Executiv nu arată foarte bine.

De asemenea, nici în ce privește impozitul pe cifra de afaceri nu se va face niciun demers în acest sens. Marți, într-o ședință a ALDE s-a decis, inclusiv cu votul filialelor din teritoriu, să respingă categoric cele două măsuri din programul de guvernare votat de Parlament atunci când a fost învestit guvernul Tudose.

Așadar, din discuțiile care au reieșit din ședința ALDE, aceștia ar merge până în pânzele albe pentru a se împotrivi acestor măsuri, dacă este nevoie chiar cu ieșirea din coaliția de guvernare.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea a spus că încă se fac simulări și cele două măsuri economice nu vor fi introduse, dacă cifrele pe care le dau specialiștii din guvern nu arată bine.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares