News

Un nou scandal sexual în BOR. Părintele Ceuşan, acuzat că a purtat discuţii cu conţinut homosexual, a fost DAT AFARA

Stareţul Mănăstirii Prislop, judeţul Maramureş, părintele Celestin Ceuşan, a fost eliberat din funcţie şi mutat disciplinar la altă mănăstire după apariţia unei discuţii cu conţinut homosexual pe o reţea de socializare între acesta şi un fost călugăr.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta de la Mănăstirea Prislop este în desfăşurare.

În cazul în care împotriva părintelui Celestin se vor aduce probe agravante, acesta ar putea fi caterisit.

loading...

”Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului că fostul părinte stareţ al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autorităţile bisericeşti de la Baia Mare şi s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuţia de stareţ, a rămas simplu monah, şi a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire.

Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă şi dacă se adună şi alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meragă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancţiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus Bănescu.

Sancţiunea în cazul fostului stareţ de la Mănăstirea Prislop a fost dată după ce în presă a apărut o discuţie cu conţinut homosexual purtată de acesta pe o reţea de socializare cu un fost călugăr.

loading...
To Top