Externe

Un posibil atac terorist, doar o problemă de timp – poliția londoneză

Marea Britanie nu este protejată pe deplin împotriva terorismului şi un atac similar celor produse recent în Europa continentală este o problemă de „când, nu de dacă”, a declarat şeful poliţiei londoneze Bernard Hogan-Howe duminică, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Avertismentul şefului poliţiei metropolitane reflectă starea actuală „gravă” a ameninţării terorismului internaţional ca urmare a atacurilor în Germania şi Franţa, unele dintre ele revendicate de militanţi islamişti.

Hogan-Howe a recunoscut că populaţia britanică este din ce în ce mai neliniştită că ea ar putea fi următoarea ţintă.

loading...

„Simt şi înţeleg această teamă şi, în calitate de ofiţer de poliţie responsabil să previn un astfel de atac, ştiu că vreţi să vă dau asigurări. Mă tem că nu pot face asta în întregime”, a spus el într-o postare online duminică şi preluată de Mail on Sunday.

„Nivelul nostru de ameninţare a fost ‘grav’ în ultimii doi ani şi a rămas aşa. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil, puteţi spune că este vorba de când, şi nu dacă” va avea loc, a mai spus el.

Ministrul adjunct de interne Ben Wallace a spus că s-a întâlnit cu proprietarii şi operatorii celor mai mari centre comerciale din ţară pentru a discuta despre planurile lor de securitate. „În lumina evenimentelor din Germania şi Franţa, guvernul doreşte să se asigure că aceste centre comerciale şi stadioanele sportive, unde există mari mase de oameni, obţin sprijinul de care au nevoie”, a spus el, potrivit Sunday Times.

Conform The Sunday Times, serviciile secrete britanice investighează cel puţin patru cazuri legate de pregătirea unor acte de terorism în Regatul Unit, pe fondul recrudescenţei fără precedent a extremismului islamic.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top