Life

Un român și un american cer CCR să le fie recunoscută căsătoria

Soții Adrian Coman şi Clabourn Hamilton vor ca mariajul lor să devină legal şi în România. Cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia.

Demersul e fără precedent în ţara noastră, potrivit Adevărul şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. În anii 2000, Adrian Coman era primul director al ACCEPT România, organizaţia care promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). În această postură a apărut la televizor. Aşa a aflat tatăl lui Adrian că fiul său este homosexual.

loading...

Adrian Coman: „Ne-am promis credinţă la bine şi la greu“

“În instanţă ne luptăm ca soţul meu Clai să fie recunoscut ca membru de familie, pentru a putea obţine dreptul de rezidenţă în România. Noi ne-am căsătorit legal în Belgia, căsătoria noastră este recunoscută în Statele Unite, Clai fiind cetăţean american. În 2012 mi-am pus problema să mă întorc în România pentru a îmi găsi de lucru, împreună cu Clai. Însă certificatul nostru de căsătorie nu e recunoscut de statul român, nici măcar pentru a lua la cunoştiinţă că între mine şi Clai există o relaţie de familie, în virtutea căreia ar trebui să putem amândoi circula liber pe teritoriul Uniunii Europene şi să ne fim alături, la bine şi la greu, aşa cum ne-am jurat atunci ne-am oficializat relaţia. Acum, în State, sunt tratat ca orice om căsătorit – în relaţiile interumane, lumea ne percepe ca pe un cuplu căsătorit, Clai beneficiază de asigurarea mea medicală”, spune Adrian Coman.646x404

Audierile vor avea loc miercuri, 20 iulie, în aceeaşi zi în care CCR dă verdictul despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, ce solicită înlocuirea termenului „soţi“ cu formula „bărbat şi femeie“ în articolul 48 din Constituţie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top