News

Ungaria a anuntat ca va sustine candidatura Romaniei la OCDE. ”Să-ți fie rușine, Liviu Dragnea!”

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a fost informat de omologul sau ca Ungaria va sustine candidatura Romaniei la OCDE, informeaza MAE. Meritele merg spre Liviu Dragnea care a avut un dialog bun cu partea ungară alegând calea diplomatică.

„Ministerul roman al Afacerilor Externe a fost informat de catre Ministerul ungar al Afacerilor Externe si Comertului cu privire la sprijinirea de catre Ungaria a candidaturii tarii noastre pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Mentionam ca lista candidatilor nominalizati pentru negocieri de aderare ar putea sa faca obiectul unei decizii in cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astazi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare”, precizeaza MAE.

„Demersurile specifice diplomatiei romanesti din ultima perioada, indreptate spre un dialog de substanta cu statele membre ale organizatiei si cu structurile Organizatiei, au urmarit sa faca cunoscute atuurile si argumentele Romaniei de natura sa genereze consensul membrilor organizatiei cu privire la sprijinirea candidaturii tarii noastre”, mai precizeaza MAE.

Initial, Ungaria anuntase ca nu va sustine candidatura Romaniei la OCDE însă s-a răzgândit după ce președintele PSD, Liviu Dragnea a discutat cu premierul maghiar, Viktor Orban.

loading...

”Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Victor Orban, și am convenit două lucruri:
1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș.
2. #Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Am explicat că situația de la Tîrgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție.

La rândul său, premierul Orban a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog și a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru #OECD.

Aderarea României la această organizație este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an”, a scris președintele PSD, Liviu Dragnea, sâmbătă, pe Facebook.

loading...
To Top