Externe

Ungaria: E nerealist faptul că Rusia ar ataca un stat membru NATO. Nu aveți de ce vă teme

Țări membre ale NATO, inclusiv Polonia și republicile baltice, și-au exprimat preocuparea că s-ar putea ca ele să devină țintele unor acte ostile din partea Rusiei și, luna trecută, liderii din NATO au convenit asupra desfășurării de forțe militare și de sporire a patrulelor aeriene și navale în zona respectivă.

Cu toate acestea, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a apreciat drept ”nerealist” faptul ca Rusia să atace vreun stat membru al NATO, opinie ce contrastează cu cea a unor membri ai Alianței Nord-Atlantice din regiune care consideră Moscova o amenințare reală, relatează marți agenția Reuters.

loading...

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat după ce Moscova și-a luat înapoi Crimeea în martie 2014. ”Nu cred că este o ipoteză realistă astăzi că Rusia va ataca vreun membru al NATO”, a declarat șeful diplomației ungare într-un interviu pentru portalul Index.hu.

În opinia lui Szijjarto, fiecare stat membru al NATO are sentimente cu o ”intensitate diferită” despre amenințarea percepută dinspre Rusia și că el respectă alte opinii. ”Nu cred că Rusia va reprezenta o amenințare existențială pentru noi”, a mai spus ministrul ungar.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top