Ungaria: Poporul britanic este nemulţumit de politicile UE. Franța: Vrem și noi referendum
Life

Ungaria: Poporul britanic este nemulţumit de politicile UE. Franța: Vrem și noi referendum

Șeful Guvernului ungar Viktor Orban a afirmat că votul britanic cu privire la părăsirea UE arată că este necesar ca Bruxellesul să asculte vocea poporului şi să răspundă adecvat unor probleme-cheie ca migraţia, relatează Reuters. „Bruxellesul trebuie să audă vocea poporului. Aceasta este cea mai importantă lecţie a acestei decizii“, a spus Orban. În opinia sa, poporul britanic este nemulţumit în principal de politicile UE cu privire la gestionarea crizei migraţiei. „De ce este Ungaria în UE? Ungaria este în UE pentru că noi credem într-o Europă puternică“, a continuat Viktor Orban.viktor-orban

„Însă Europa este puternică doar dacă poate să ofere răspunsuri unor probleme majore ca migraţia, care vor consolida Europa şi nu o vor slăbi. UE a eşuat să dea aceste răspunsuri“, a adăugat el. El a subliniat că ţările membre ale Grupului de la Vişegrad din Europa Centrală vor discuta „curând“ despre Brexit.

loading...

Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de mii de unguri care muncesc în Marea Britanie, premierul unagr a răspuns că soluţia cea mai probabilă este ca Londra să semneze un acord cu UE în care să fie abordate aceste probleme. Frontul Naţional cere organizarea unui referendum cu privire la apartenenţa Franţei la UE. Caracterizând Uniunea Europeană ca fiind din ce în ce mai „anti-democratică şi brutală,” într-un mesaj publicat pe contul de twitter al partidului se mai afirmă că Marea Britanie va „trăi bine”, dupa ruperea legăturii cu blocul european.

„Victorie pentru libertate!” a afirmat Marine Le Pen, adăugând că „Acum trebuie să organizăm acelaşi tip de referendum în Franţa şi în (alte) ţări din UE.” Anterior, Le Pen a declarat că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa de anul viitor, va demara imediat negocierile cu Bruxelles cu privire la o serie de probleme de suveranitate, inclusiv moneda unică. Dacă negocierile nu au un rezultat favorabil, ea va cere alegătorilor să susţină ieşirea din UE, într-un referendum, a mai spus ea. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat vineri că regretă „foarte tare“ decizia Marii Britanii de a părăsi UE, dar a dat asigurări că blocul comunitar nu se confruntă cu o criză, relatează ITV. martin-schulz_0„Trebuie să respectăm (decizia electoratului – n. red.), dar nu trebuie să vorbim de o criză, pentru că suntem bine pregătiţi“, a spus Martin Schulz.  „De 40 de ani, Marea Britanie ezita dacă să fie un membru deplin sau nu. Acum este clar, Marea Britanie va merge pe drumul său“, a adăugat el. Schulz a recunoscut că ultranaţionaliştii şi euroscepticii din celelalte state membre UE vor încerca să urmeze exemplul Marii Britanii. Întrebat de postul public german ZDF asupra unei posibile reacţii în lanţ, Martin Schulz a declarat că „va discuta cu (cancelarul german Angela, n. red.) Merkel despre cum să o evite“. Totodată, preşedintele Parlamentului European se aşteaptă ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să înceapă rapid.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });