UNPR nu are nici cea mai vagă idee cu cine să se alieze. Principiul lui "care dă mai mult"
News

UNPR nu are nici cea mai vagă idee cu cine să se alieze. Principiul lui „care dă mai mult”

Liderul progresiștilor, Valeriu Steriu, a făcut astăzi, 27 iunie, câteva declarații referitoare la ce alianță urmează să încheie partidul. Din afirmațiile lui Steriu se poate înțelege doar că la ora actuală, UNPR nu știe pe ce cale să o apuce, deoarece așteaptă să vadă care dă mai mult.

„Am în clipa de față reconfirmat mandatul colegilor pentru a negocia o formă care să obțină o maximizare aliniată cu ceea ce UNPR are în clipa de față în teritoriu. Deci avem structuri și suntem în continuare un partid clădit timp de șase ani, cu identitate, pe care dorim, în forma cea mai bună, să-l ducem mai departe în viitorul Parlament. Evident, formula cea mai avantajoasă este o alianță și, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri — este și aceasta o variantă pe care o luăm în calcul — vom face și sondaje de opinie. Ce aș vrea să se înțeleagă este că, în urmă cu 4 ani, decizia de a merge într-o alianță a fost luată la nivelul lunii septembrie. Suntem la începutul unei astfel de decizii, evident am tatonat cu partenerii, am avut o reacție din partea PSD, avem o altă invitație și o reacție din partea PNL, nu sunt singurii parteneri. Analizăm și formula de a merge pe propriile picioare, pentru că partidul din luna martie se află într-o dinamică crescătoare și luăm și acest aspect în calcul”, a spus Steriu, la Palatul Parlamentului.

loading...

Steriu a mai adăugat că abia în următoarele săptămâni vor avea răspunsul corect despre cum vor merge în această toamnă.

Va fi un proces mai amplu, abia săptămâna viitoare liberalii vor avea o ședință, noi vom avea la rândul nostru un Birou Politic Național și cred că abia în următoarele săptămâni vom avea răspunsul corect despre cum vom merge în această toamnă”, a spus liderul UNPR.

El nu a confirmat oficial o viitoare fuziune cu PNL și a arătat că urmează o perioadă de discuții în forurile de decizie. În ceea ce privește varianta unei fuziuni cu liberalii, acesta a arătat că „încă nu se știu condițiile” și a recunoscut că există în PNL inclusiv dorința de a nu se merge cu UNPR.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });