Veste proastă pentru conducerea României. Lui Trump îi plac liderii cu demnitate
Externe

Veste proastă pentru conducerea României. Lui Trump îi plac liderii cu demnitate

Partenerii americanii și-au schimbat modul în care privesc lucrurile odată cu alegerea noului președinte. Donald Trump a ales să invite la Casa Albă premierul unui stat vecin cu țara noastră, în timp ce România cu tot cu scutul ei (de la Deveselu) nu a primit nici semnale de intenție în acest sens. Motivul: Tump se mai uită și la oameni.

Vorbim aici despre demnitate, și cu toate sensibilitățile dintre cele doua state (România și Ungaria), Vicktor Orban nu se poate spune că nu ar avea așa ceva. Este unul dintre puținii care a avut și are curajul să ridice vocea la liderii europeni și împotriva oricăror politici care i-ar afecta țara. Gestul lui Trump este cu atât mai important cu cât Ungaria a fost acuzată imediat de propagandiști că este apropiata Rusiei. Noul președinte al SUA a anunțat că nu are motive pentru a menține relațiile tensionate cu Rusia.

loading...

„Am vorbit la telefon cu noul președinte al Statelor Unite și se poate spune că poziția noastră s-a îmbunătățit foarte mult. Donald Trump a fost clar că are o părere foarte bună despre Ungaria”, a declarat Orban în presa locală. ”Donald Trump m-a invitat la Washington, iar eu i-am spus că nu am fost acolo de mult timp pentru că mereu sunt văzut drept ”oaia neagră”. A râs şi a spus că acelaşi lucru se spune şi despre el”, a adăugat Viktor Orban. Viktor Orban a fost primul lider din întreaga lume care l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa la alegeri, dar nu acesta a fost motivul pentru care a fost invitat.

Despre cei care reprezintă România nu se pot spune prea multe lucruri deoarece au acceptat fără obiecții toate politicile doar să fie mângăiați pe creștet și să li se spună că sunt băieți cuminți și la locul lor. Cu toate acestea, politica externă se schimbă, iar România rămâne în continuare în poziția ghiocelului, poziție pentru care suntem tratați așa cum suntem, iar semnalul a fost dat tocmai de partenerii strategici.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });