Victor Ciutacu l-a umplut de respect pe "scriitorul" Klaus Iohannis
Life

Victor Ciutacu l-a umplut de respect pe „scriitorul” Klaus Iohannis

Traducerea în limba chineză a volumului autobiografic „Pas cu pas”, semnat de Klaus Iohannis, a fost prezentată miercuri, în prima zi de Gaudeamus, la standul țării invitate – China. Evenimentul a fost organizat de Editura Zhongyi, unde a apărut această traducere. Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut câteva comentarii acide pe marginea acestui subiect şi l-a „umplut de respect” pe „scriitorul” Klaus Iohannis.

„Lumea se tot întreabă la ce folosea traducerea în chineză a maculaturii pe care a produs-o președintele imaculat al Generației facebook. Vă spun eu, la vânzări. Iar voi îmi veți răspunde că neamțul e un om avut și nu are cum să se lăcomească la drepturile de autor de la editura chinezească însărcinată cu publicarea, cenzurarea și vânzarea numitei “Pas cu pas”.

loading...

Iar eu vă voi replica duios că mi-a povestit mie odată un om informat și inevitabil patriot – astăzi, parte a acestei mascarade cu pretenții culturale – cum, în îndepărtata Asie, un președinte proaspăt ales trebuia băgat în cocon și cum i s-a găsit, legal, justificare pentru venituri; atât alea anterioare, cât și, mai ales, cele ulterioare. Omul avea o pasiune, o ardea chitarist sau cam așa ceva. I s-a organizat, rapid, o sesiune de înregistrări.

CD-ul produs a fost scos pe piață, la un preț măricel, iar surpriza a fost vânzarea nebună a melodiilor de doi bani ale providențialului. Și consecința: încasarea rapidă a drepturilor de autor aferente celor vreo 4 (patru) milioane de CD-uri.

Sper că e inutil să vă mai informez că între cele două echipe de promovare culturală a președinților a avut și (cel puțin) o colaborare de amploare, cu rezultate marcante în stabilirea rezultatului unui scrutin prezidențial; altul decât cel la care vă gândiți voi, dar despre asta într-o ediție viitoare a puseelor de memorie care mă bântuie…„, a comentat Ciutacu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });