News

Victor Ponta îi răspunde Danei Girbovan, care îi cerea lămuriri referitor la arhiva SIPA

Victor Ponta îi răspunde Danei Girbovan, care îi cerea lămuriri referitor la arhiva SIPA.

”Ca fost magistrat ( actual vremelnic Secretar General al Guvernului) o asigur pe Doamna Judecator Garbovan ca absolut nicio decizie privind Arhiva SIPA nu va fi luata fara o prealabila si serioasa consultare cu reprezentantii magistratilor! Voi discuta cu Premierul si Ministrul Justitiei si vom organiza aceasta consultare in cel mai scurt timp posibil!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a readus sambata în discuţie desecretizarea arhivei SIPA, întrebând noua conducere a Secretariatului General al Guvernului cine a intrat în arhivă după adoptarea HG de desecretizare şi cine o va face de acum încolo.

loading...

„Ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică confirmă, o dată în plus, justeţea motivelor pentru care UNJR şi AMR s-au împotrivit modului în care ministrul justiţiei Tudorel Toader a iniţiat şi elaborat hotărârea de guvern, asumată de Guvernul Grindeanu, prin care arhiva SIPA va fi inventariată din nou”, susţine Dana Gîrbovan, într-o postare pe Facebook, făcând referire la suspiciunile potrivit cărora Guvernul şi majoritatea parlamentară ar dori să folosească arhiva pentru şantajarea magistraţilor, născute odată cu decizia ca judecătorii şi procurorii să nu facă parte din comisia de inventariere.

Hotărârea de Guvern prevede ca noua comisie de inventariere să fie comupusă din 5 membri: doi de la Secretariatul General al Guvernului, doi de la Ministerul Justiţiei şi unul de la ANP.

„Toate aceste persoane care vor reinventaria arhiva SIPA sunt, aşadar, numite politic şi sub autoritate politică”, spune Gîrbovan, adresând în acest context întrebări lui Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului.

loading...
To Top