News

Victor Ponta obţine o victorie! Ce s-a schimbat de astăzi

Victor Ponta obţine o nouă victorie şi scapă de controlul judiciar în dosarul în care este este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru ca omul de afaceri Sebastian Ghiţă să ajungă deputat, potrivit Digi 24.

Anchetatorii l-au pus sub acuzare la începutul lunii septembrie. Fostul premier avea obligaţia să se prezinte săptămânal la poliţie.

loading...

În centrul acestei anchete se află aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair, în 2012, o vizită în contul căreia a fost făcută o donaţia de peste 200.000 de euro chiar de Sebastian Ghiţă. Anchetatorii cred că acesta a fost un favor pe care omul de afaceri i l-a făcut lui Victor Ponta pentru a putea candida într-un colegiu care să-i permită ocuparea unui loc de parlamentar.

Vizita fostului premier britanic i-ar fi adus capital de imagine în an electoral liderului PSD de atunci. Echipa de comunicare a lui Tony Blair a transmis recent postului Antena 3 o reactie dupa ce numele fostului premier britanic a aparut in dosarul instrumentat de DNA Ploiesti, in mesaj precizandu-se ca suma primita de fostul lider laburist pentru discursul sustinut la Bucuresti in 2012 a fost „donata integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair”.

„Domnul Blair a fost invitat in Romania sa tina un discurs despre viitorul Europei, la invitatia Fundatiei Multimedia pentru Democratie. Suma pe care a primit-o domnul Blair din partea fundatiei a fost donata integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair”, este mesajul transmis de echipa de comunicare a lui Tony Blair.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top