News

Victor Ponta spune 4 motive pentru care Guvernul Grindeanu face un lucru bun acum

Victor Ponta felicită, vineri dimineaţă, printr-un mesaj postat pe Facebook, guvernul Grindeanu pentru decizia de a mări salariul minim şi explică motivele pentru care trebuia luată această măsură.

”Am venit la Guvernare in 2012 la un Salariu Minim pe Economie de 675 RON / am plecat la sfarsitul lui 2015 cu toate masurile adoptate pt 1250 RON/ daca azi Guvernul „Grindeanu” decide marirea la 1450 RON face cel mai bun lucru si il felicit! Iar cresterea trebuie continuata!

Motivele :

loading...

1. Justitie sociala – nu poti sa ceri cuiva sa munceasca serios si dedicat si sa isi organizeze viata cu un salariu de mizerie ( nici 1450 nu e suficient – dar directia e cea corecta)! Angajatul nu poate si nu trebuie sa fie „sclav modern”

2. Gandire economica – firmele din Romania au castigat in propriul „buzunar” circa 15 miliarde RON/anual din relaxarea fiscala a Noului Cod Fiscal adoptat in 2015 – este corect si inteligent ca o parte din acesti bani sa ii foloseasca pentru recompensarea angajatilor

3. Impact bugetar – de fiecare data la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale se colecteaza mai multi bani prin cresterea salariilor angajatilor

4. Combaterea muncii „la negru”! Peste 80% din angajati primeau legal pe contract salariul minim si diferenta „in mana”! Un fenomen care trebuie combatut prin masuri eficiente si inteligente.
In consecinta – „la mai mare”!”, a scris Victor Ponta.

loading...
To Top