Emotionant

Video de SENZAȚIE – „Luceafărul” lui Mihai Eminescu în animaţie 3D

În urmă cu câteva luni, Ion Cebotari din Republica Moldova a început să lucreze la un proiect cu totul şi cu totul special, şi anume – să transforme poezia „Luceafărul” într-un film 3D.

loading...

„Mereu mi-a plăcut poezia românească şi de aceea, în urmă cu jumătate de an, am început să lucrez cu această poezie. La acest proiect am lucrat timp de trei luni. Trei luni în care, practic, nu am închis un ochi. Am făcut tot posibilul să redau exact esenţa fiecărui vers. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică tot ce am studiat la universitate”, spune Ion ăentru Ziarul de Gardă.

„Lucram noaptea ca un nebun. Practic, m-am molipsit de această idee, care ştergea parcă din oboseală şi mă făcea să continui”, spune tânărul, care de profesie este regizor şi scenarist. Cu toate acestea, Ion recunoaşte că nu s-ar fi descurcat să facă totul de unul singur.

loading...

„De aceea, am procurat personajele de pe un site special, iar sunetul de la Teatrul Radiofonic. Restul am făcut doar eu. Persoanele care cunosc acest domeniu de producere înţeleg foarte bine ce înseamnă să creezi un film. Nu m-am gândit că acest film va trezi astfel de reacţii şi că va fi vizionat de atât de mulţi oameni. Probabil, dacă ştiam că aşa va fi, l-aş fi făcut altfel”, recunoaşte Ion.

El spune că „Luceafărul” nu a fost un filmuleţ comercial, cu care să vrea să câştige bani, ci doar o experienţă, o încercare de aplicare în practică a ceea ce a învăţat.

„Doar aşa te poţi perfecţiona în acest domeniu. Ca să reuşeşti să fii bun în ceva, trebuie, în primul rând, să fii pasionat de ceea ce faci şi mottoul să-ţi fie: nu contează rezultatul final, ci procesul parcurs în timpul realizării. Totodată, o motivaţie bună este şi satisfacţia de la ceea ce faci, iar susţinerea celor apropiaţi, încurajarea lor atunci când cazi jos de oboseală sunt asemeni unor condimente ce definesc gustul final al mâncării”, constată Ion.

loading...