News

Dăncilă: Actualul Guvern a depășit limitele decenței în raportarea la cetățeni. Ar trebui să ne dea de gândit tuturor

Eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul grupului social-democrat român din Parlamentul European, susține că afirmațiile făcute de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la adresa celor care primesc beneficii sociale reprezintă o asumare fățișă a discursului urii.

‘Un ministru al Muncii ar trebui să arate grijă față de oameni, însă calificarea celor în nevoie ca fiind ‘trântori’ se află la polul opus. Domnul Dragoș Pîslaru instigă la ură împotriva celor care nu își permit prin forțe proprii să ducă un trai decent. Este o declarație extrem de gravă și care amintește de abordările extremiste. Un ministru al Muncii ar trebui să fie preocupat să le ofere acestor oameni șanse, nu să îi ostracizeze.

Actualul Guvern a depășit limitele decenței în raportarea la cetățeni, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit tuturor. Un guvern care gândește așa despre propriii cetățeni reprezintă un rău imens.

loading...

O continuare a acestei guvernări, cu același tip de oameni, cu aceeași filozofie, nu va duce decât la dezastru din punct de vedere social și economic, dar și la o divizare în societate cu efecte extrem de nocive’, consideră eurodeputata Viorica Dăncilă.

Federaţia Sanitas a cerut demisia ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, pentru afirmaţiile că medicii au fost atraşi într-un „demers abject” şi fac „jocurile PSD”. În scrisoarea deschisă, sindicaliştii cer demisia lui Dragoş Pîslaru din funcţia de ministru al Muncii. Reacţia Sanitas a venit după ce ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind ilegalitatea grevei de la începutul săptămânii, susţinând că Sanitas face „jocul PSD”.

„Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră ? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei ? Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nici o bază reală. (..) Abject este să spuneţi că “este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 de zile înainte de alegeri” şi tot abject este ca dumneavoastră să cunoaşteţi cererile angajaţilor din Sănătate înainte de apariţia de OUG nr. 43 şi să nu le daţi curs”, se arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Muncii.

foto:ziareromania.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top