Life

Vișan o spune fără menajamente: Koveși ”Rezistă” doar prin măsuri dictatoriale

Până la România, niciunde în vreo țară din Uniunea Europeană nu s-a mai organizat vreo „Luptă” Anticorupție. ; prin anii’70 Italia a mai încercat un Război cu Mafia și cu politicienii corupți, care a s-a încheiat cu venirea lui Berlusconii la putere, mai grav decât înainte.

Campanii de „Luptă” Anticorupție organizaseră numai Dictaturile totalitare, inclusivîn România, Stalin, Hitler, Legionarii, Dej, Ceaușescu, Comuniștii chinezi și din Coreea de Nord, Argentina-Chile în 70, etc; ultima încercare a USA în acest sens a fost perioada prohibiției care a dus la proliferarea Mafiei. Campania de „Luptă Anticorupție” din Ucraina a dus la pierderi teritoriale și slăbirea țării.

În lume avem mai multe campanii de Luptă”, „Lupta” împotriva terorismului, care de fapt e un război de durată în care măsurile politice au un rol important, pierderea de vieți omenești justificând oarecum termenul; Preocuparea Occidentului fiind ca aceată luptă să nu afecteze Drepturile Omului și să nu instaureze frica, pentru că asta vor teroriștii.

Să dăm un exemplu: O preocupare importantă a „fiscului”!este combaterea evaziunii fiscale; Luat de cap, Ponta a trimis la un moment dat mașinile cu girofar și comisari înarmați pe Litoral, de a băgat spaima în turiști; dacă am declanșa o „Luptă” împotriva evaziunii ar trebui ridicate cu duba, florărese, producătorii de pepeni, cetățeni, patroni de buticuri, maistori, instalatori, etc, etc. Evaziunea, cel puțin la fel de periculoasă ca și corupția e combătută prin alte metode, Profesioniste.

loading...

De unde a apărut atunci ” Lupta”, cunoscându-se că peste tot a generat abuzuri inimaginabile, a format dictaturi sângeroase?

Pentru că se cunoștea efectul: Cei care ne-au recomandat ” Lupta” au știut ce va genera, că nu va rezolva problema, dar că va mijlocul perfect să îngenuncheze o țară, pentru că oricine poate fi acuzat de corupție, iar în numele „Luptei” îi pui cătușele. Mai mult, ceea ce e și mai grav, distrugi toată clasa politică și conduci cu ” Numiții” sau cu cei aduși de afară, care spun că toată țara e coruptă și doar ei, din afară, sunt curați. Ce e mai grav decât să spui că o țară e plină de hoți’și doar tu, olandezi sau nemți, de exemplu, sunteți curați? O ocupi cu ușurință, mai ales că pe Olandez, care vrea să omoare portul Constanța, nu-l întreabă nimeni nimic.

Anticorupția este mult mai puternică și mai amplă decât ” Lupta” împotriva corupției pentru că ea cuprinde acțiuni de prevenire, educare, dar și coercitive, accent pe recuperarea cu dobândă a banilor, modificarea din temelii a legislație. Lupta se bazează doar pe câteva arestări ale adversarilor politici, plimbați prin fața televizoarelor; Jos, la bază, lucrurile se agravează, de exemplu toate licitațiile publice se aranjează cu „destinația” Caietelor de Sarcini, etc., în spitale lucrurile nu se schimbă, de 8 Martie se dau cadouri de peste 100 de milioane de euro în toată țara și nu e considerat act de corupție.

Ce ar fi de făcut? Să trecem de la Luptă la Anticorupție, dar Koveși nici nu vrea să audă, pentru că ea Rezistă doar prin măsuri dictatoriale, nu mai poate fi „Regina” României, ceea ce „Anticorupția” nu ar permite; un ultim exemplu: Dacă „Anticorupția” ar deveni parte a Strategiei Naționale anticorupție, prin legi inteligente, România ar primi o infuzie între 75 și 100 de miliarde de Euro. Cu această sumă România ar deveni o forță în UE

Ce e de făcut? Trebuie înlocuită ” Lupta” cu Anticorupția, exact cum fac toate, fără nici o excepție în afară de România, toate țările civilizate (Gelu Vișan)

loading...
To Top