Visul lui Klaus, aproape să devină realitate. Protestele capătă contur. Anunțul PNL
News

Visul lui Klaus, aproape să devină realitate. Protestele capătă contur. Anunțul PNL

”Structurile specializate se pregatesc pentru un nou val de proteste, anumite miscari politice extrem de bine calculate urmand a scoate din nou oamenii in strada”. În urmă cu doar câteva zile, președintele incitator Klaus Iohannis a afirmat că ”este nevoie de o implicare civică maximă” din partea celor care își doresc un stat de drept, în contextul celor mai recente scandaluri din justiție.

loading...

Deși se pare că a vrut să inflameze populația, Iohannis a avut grijă și a subliniat că declarația lui nu este menită să cheme oamenii la proteste. Cine să îl creadă?

”Nu doresc să se creadă că chem oamenii să protesteze. O societate e obligată să discute aceste chestiuni public. Nu doresc tăcere și adoptarea legilor în parlament de o majoritate care nu știm ce va decide”, a mai spus Klaus Iohannis. Deci el trebuie să știe ce urmează să decidă majoritatea? Ciudat.

Și repede Klaus și-a găsit adepți. În primă fază sunt cei din PNL care anunță că se gândesc la proteste de stradă. Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că, dacă Guvernul „se agață” de anumite propuneri din proiectul de modificare a legilor justiției, care reprezintă „o încălcare grosolană a independenței justiției”, liberalii ar putea apela inclusiv la „forme de protest pe stradă”.

loading...

Chestionat la televiziunea B1 dacă membrii PNL sunt pregătiți să protesteze în stradă față de proiectul de modificare a legilor justiției, având în vedere și invitația președintelui Klaus Iohannis la implicare civică, Orban a răspuns: „Vom apela la toate formele de opoziție, legale și constituționale, inclusiv la forme de protest pe stradă. (…) Partidul Național Liberal oricând poate să organizeze mitinguri, marșuri, demonstrații”.

La întrebarea dacă va face sau nu acest lucru, liderul PNL a spus: „În momentul în care vedem foarte clar ce va face Guvernul. Dacă se agață de aceste propuneri, care după opinia Partidului Național Liberal reprezintă o încălcare grosolană a independenței justiției”.

Alți aliați? Avem! Rareș Bogdan, realizator Realitatea TV, susținea în mod aberant că oamenii de bună credință își vor arăta disprețul față de Parlament în cazul în care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb nu vor pleca din Guvern. Acesta consideră că strada este partenerul președintelui Iohannis care chiar ieri a făcut un apel la societatea civilă. Ne amintim toți de insul cu gecuță roșie. Cert este că se pregătește ceva pentru Parlament și nu este de bine.

Jurnalistul Cătălin Tache chiar scria pe această temă că structurile specializate se pregatesc pentru un nou val de proteste, anumite miscari politice extrem de bine calculate urmand a scoate din nou oamenii in strada. Insa, de aceasta data, protestele „tinerilor frumosi si liberi” ar urma sa fie concentrate in Bucuresti si Timisoara. Iar eforturile pentru a reaprinde „spiritul Revolutiei” in orasul de pe Bega sunt de altfel usor de inteles, mai ales datorita plusului de valoare simbolica data de o ampla mscare de strada tocmai aici, in orasul de unde a pornit Revolutia…

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });