Life

Vladimir Putin, mesaj de bun simț referitor la relația Rusia – UE

Cotidianul grec Kathimerini a publicat un articol în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, vorbește despre realația cu Europa. Acesta consideră nu există probleme care nu se pot rezolva atâta timp cât Rusia poate avea un partener corect de dialog și care să fie disponibil să negocieze.130606173636-14-putin-horizontal-large-gallery

“Noi nu credem că există probleme irezolvabile în relaţiile pe care le avem cu UE. Rusia face apel la dialog, în spiritul parteneriatului cu UE, asupra unui spectru larg de probleme, de la relaxarea reglementărilor privind eliberarea vizelor până la domeniul energiei, însă nu observă vreun semn de disponibilitate din partea opusă”, a spus Vladimir Putin.

Russia's President Vladimir Putin phones as he watches the men's judo contest match of the London 2012 Paralympics Games in his residence in Novo-Ogarevo outside Moscow late on September 1, 2012. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ POOL/ ALEXEY DRUZHININ (Photo credit should read ALEXEY DRUZHININ/AFP/GettyImages)

loading...

Acesta a mai subliniat că pentru a reveni pe drumul parteneriatului multidimensional este important să se renunţe la logica vicioasă la jocurilor de o singură parte şi să se ia în considerare opinia şi interesele celuilalt. Liderul rus mai spune că „Rusia şi Europa au ajuns acum la o răscruce de drumuri, când este nevoie să răspundem la întrebarea: cum vedem viitorul relaţiilor noastre, în ce direcţie vrem să ne îndreptăm?”.Putin presents national awards to Russia's creative professionals

În cotidianul menționat, Putin a mai precizat importanţa stabilirii unei zone de cooperare economică şi umanitară de la Oceanul Atalntic până la Oceanul Pacific. „Sunt încrezător că trebuie trase concluziile corespunzătoare din urma evenimentelor din Ucraina şi trebuie început lucrul pentru a crea o zonă de cooperare economică şi umanitară bazată pe arhitectura securităţii egale şi indivizible pe o suprafaţă vastă de la Atlantic, până la Pacific”, a spus Putin.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top