News

Vom AFLA băncile care nu au plătit impozite! LOVITURA dată de CĂTĂLIN ZAMFIR / Document

Deputatul Cătălin Zamfir nu se joacă. A solicitat ministrului Finanțelor să precizeze numele băncilor care în ultimii ani nu au plătit un leu impozit statului român. Reacța deputatului vine după ce ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani.

”Asa cum am anuntat public i-am solicitat astazi ministrului de finante sa prezinte lista celor 31 de banci care in ultimii 5 ani nu au platit niciun leut impozit pe profit. De asemenea, am solicitat informatii in legatura cu impozitul pe profit platit de catre IFN-uri si colectorii de creante in ultimii zece ani”, a anunțat Cătălin Zamfir pe Facebook. În urma acestui onorabil demers vom putea să aflăm numele băncilor care nu au plătit impozit.

Mai mult, ar trebui ca organele abilitate să ancheteze și să procedeze ca în cazul oricărei firme. Nu mai vorbim de BNR care cu Mugur Isărescu la conducere se pare că mai mult protejează băncile decât populația.

loading...

Declarația completă a ministrului:

“Ne-am concentrat şi pe companii mari. Am îndrăznit să atacăm şi să efectuăm controale la bănci. Unul dintre controle s-a finalizat. La una dintre băncile din România s-a finalizat prin a diminua pierderea fiscală de 650 de milioane de lei şi a stabili suplimentar de plată 104 de milioane de lei. Această pierdere era artificial creată şi prin acest control am reuşit să scoatem la suprafaţă 650 de milioane plus alte 104 milioane.

Diminuându-se pierderea, în anii următori acea bancă va plăti impozit pe profit. Nu va mai compensa impozit pe profit cu pierderile anterioare. Sunt companii care plătesc impozit pe profit cât plăteşte o bancă comercială. Avem 70% dintre băncile din România care în ultimii cinci ani nu au plătit impozit pe profit”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor.

loading...
To Top